Hjælpende hånd til at vælge fag

for 8. klasserne

HANSENBERG var repræsenteret med en stand, da UU Kolding sammen med lokale håndværkere havde arrangeret Håndværkerdag hos Bygma i Kolding. Her fik skoleelever en smagsprøve på de mange muligheder inden for erhvervsuddannelser.  

Omkring 160 skoleelever fra Kolding fik tirsdag den 23. maj en gylden mulighed for at prøve kræfter med en lang række håndværksfag.

UU Kolding havde nemlig i samarbejde med lokale håndværkere arrangeret Håndværkerdag hos Bygma i Kolding, hvor elever i 8. klasse fik mulighed for at prøve opgaver inden for forskellige fag.

”Vi er nogle lokale håndværkere, der sidste år var rundt på skoler for at fortælle om erhvervsuddannelser. Herefter tænkte vi, at det kunne være en god idé at få eleverne ud at se, røre og føle fagene. Og så var det smart at få HANSENBERG med,” forklarede Kim Klavsen, der er medlem af det lokale uddannelsesudvalg på HANSENBERG.

 

Fedt at vise faget frem

Så på en stand stod to VVS-elever fra HANSENBERG, Casper Gregersen og Oskar Vinther, samt faglærer ved Teknia, VVS Lars Jørgensen klar til at guide eleverne igennem tre opgaver.

”Det er fedt at vise faget frem og fortælle om noget, man godt kan lide. Inden for VVS-faget er der ingen grænse for, hvad man kan lære. Det er op til en selv, hvordan man vil løse en opgave, og det er en individuel vurdering hver gang,” fortalte Casper Gregersen, inden han satte et hold skoleelever i gang med at lave kuglepenshylstre.

Casper Gregersen er i lære hos Bravida, og han er slet ikke i tvivl om, at VVS-faget er det helt rigtige valg for ham.

Oskar Vinther tager uddannelsen til VVS’er med EUX på HANSENBERG og er i lære hos VVS Søberg, og han så også frem til at give eleverne i 8. klasse et indblik i VVS-faget:

”Det er altid sjovt at tale med nogen, der kunne have interesse for faget. Når jeg siger til folk, at jeg er ved at uddanne mig til VVS’er, er reaktionen ofte: ’Oskar, så skal du ud og sætte toiletter op’. Det skal jeg også, men faget indeholder så mange andre elementer, og det vil jeg gerne være med til at vise. Og så er der brug for, at vi møder skoleeleverne tidligt.”

 

Godt at være håndværker

At det giver værdi at vise elever i 8. klasse de mange muligheder inden for håndværksfagene, var klasselærer for 8.A på Munkevængets Skole Lone Heldt helt enig i:

”Håndværkerdagen giver indsigt i, hvilken uddannelse man kan få. Vi arbejder meget med at tale om uddannelse og kompetencer – og om, hvad man er god til. Mange siger, at de skal på gymnasiet, men de ved ikke nødvendigvis, hvad de skal bruge det til. Nu er der nogle elever, der er ved at finde ud af, at det at være håndværker er en god ting. Og EUX tiltaler mange af mine drenge,” sagde Lone Heldt.

Da arrangementet var slut, var Lars Jørgensen en tilfreds mand:

”Dagen sad lige i skabet. Mange af eleverne kom tilbage for at lave flere ting på vores stand. Det er første gang, vi er ude af huset på den måde, og det er fedt. Og det er fornemt, at Håndværkerdagen finder sted i et byggemarked, for eleverne kan kigge på det hele. Her er alt, hvad der hører til i byggefaget.”


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden