Grønt flag stryger til tops på HANSENBERG

Borgmester Jørn Pedersen hjalp med at hejse flaget.

Som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Kolding har HANSENBERG modtaget Det Grønne Flag, som borgmester Jørn Pedersen tirsdag hjalp med at hejse.

Skolen fik tirsdag et helt nyt flag til flagstangen. Og et særligt et af slagsen.

Det er nemlig skolens arbejde med miljø og bæredygtighed i ”Grønt flag Grøn Erhvervsskole”-programmet, der nu har fået Friluftsrådet til at tildele skolen Det Grønne Flag. Ved et arrangement på skolens afdeling på Vranderupvej gik flaget til tops med hjælp fra borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen.

”Det glæder mig, at I lige præcis arbejder med bæredygtighed. I er de næste, der skal ud i erhvervslivet. Det er jer, der kommer til at gøre en stor forskel. Tak, fordi I har taget teten som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Kolding. Jeg håber, de andre vil følge efter”, sagde Jørn Pedersen til de mange HANSENBERG-elever, der deltog i højtideligheden.

Direktør ved HANSENBERG Morten Kaj Hansen (t.v.), borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen og næstformand for Kreds Trekantområdet i Friluftsrådet Flemming Thomsen viser flaget.

Udviser ansvarlighed

Det er blandt andet HANSENBERGs arbejde med en omfattende bæredygtighedsstrategi, der gør, at Friluftsrådet har tildelt skolen Det Grønne Flag. Eksempelvis er bæredygtighed en temadag, som alle elever på Grundforløb 1 deltager i.

Der er også oprettet et miljøråd, hvor repræsentanter for elever, lærere og ledere mødes for at drøfte tiltag, der kan understøtte skolens bæredygtige profil.

”På HANSENBERG arbejder vi i det daglige systematisk med at indfri de krav og forventninger, der følger med Det Grønne Flag. Det væsentligste er, at vi på flere fronter arbejder på at få et bæredygtighedsmindset blandt vores elever og medarbejdere. Der er god økonomi i at have fokus på bæredygtighed, og samtidig udviser vi ansvarlighed for de fremtidige generationers muligheder for at kunne dække deres behov”, siger Kirsten Grosen Poulsen.

Hun er skolechef ved Vitia på HANSENBERG og med i en styregruppe for bæredygtighed sammen med blandt andre den ansvarlige leder for skolens bistroer, Helle Sørensen. For i køkkenerne på HANSENBERG er der stort fokus på at mindske madspild.

Veterinærsygeplejerskeelever Olivia Lindhart (t.v.) og Louise Raagaard hjælper borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen og næstformand for Kreds Trekantområdet i Friluftsrådet Flemming Thomsen med at få helt styr på flaget.

Tager teten

Med ved tirsdagens festligheder var også næstformand for Kreds Trekantområdet i Friluftsrådet Flemming Thomsen. Også han hæftede sig ved, at HANSENBERG som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Kolding har gjort sig fortjent til flaget:

”Jeg vil sige tillykke til alle elever, for I får bæredygtighed ind i tankegangen i skolen. Der får I et forspring i forhold til dem, der ikke har haft det med i undervisningen. Det er super godt, at HANSENBERG tager teten og arbejder ud fra en bæredygtighedsstrategi, for det er fremtiden”.

Flaget hejses.

Helt styr på flaget

Ved flagstangen fik borgmesteren flot assistance fra veterinærsygeplejerskeelever Olivia Lindhart og Louise Raagaard.

”Jeg plejer at hejse flaget på klinikken, så det kan jeg godt finde ud. Så i dag tænkte jeg, at det kan jeg godt hjælpe med”, fortalte Olivia Lindhart, der er i praktik på Herning Dyrehospital.

Da Det Grønne Flag var gået til tops, var der grøn kage og rød saftevand til alle elever, medarbejdere og gæster på Vranderupvej.

Da Det Grønne Flag var hejst, ventede der grøn kage og rød saftevand i bistroen på Vranderupvej.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden