Genåbning øger behovet for selvtest på skolen

Covid-19

Genåbning øger behovet for selvtest på skolen

HANSENBERGs hold af hjælpsomme supervisorer sørger for, at selvtest på skolen kører på skinner.

Siden 6. april har elever og medarbejdere med fremmøde på HANSENBERG haft mulighed for at tage podepinden i egen hånd.

I denne uge står de superviserede selvtests så virkelig sin prøve, fordi alle EUD-elever nu heldigvis igen må få undervisning i skolens værksteder, køkkener og klasselokaler. Genåbningen betyder også langt større travlhed for de medarbejdere, der superviserer ved selvtests.

Det mærkede supervisor og bistromedhjælper på HANSENBERG Lykke Lunden, da hun mandag morgen stod klar til at supervisere kolleger, som kom forbi den store lastbiltrailer på Skovvangen, hvor skolens medarbejdere fire dage om ugen kan køre nogle runder i næsen med podepinden – og inden for 15-20 minutter få svar og gyldigt coronapas.

”Mandag morgen startede vi med den første klokken 6.35. Klokken 6.36 stod nummer to klar, og 6.37 var nummer tre her. 6.38 kom der fire. I alt var omkring 30 medarbejdere forbi for at blive testet, inden de mødte ind, og alle tests var negative. Generelt er der mest run på om morgenen”, siger Lykke Lunden.

Ud over testcentret på Skovvangen tilbydes ansatte også superviserede selvtests i Naturformidlingscentret på skolens adresse i Vranderup. 

Lykke Lunden er bistromedhjælper, men pt. er hun også medlem af skolens korps, der superviserer de ansattes selvtests.

App gør selvtest nemmere

HANSENBERG har indgået et samarbejde med Copenhagen Medical, som udbyder COVID-19 kviktests.

For at lette testningen for både supervisorer og deltagere, bliver alle nu som noget helt nyt opfordret til at downloade og installere kviktest-appen fra Copenhagen Medical til registrering af test.

Og appen gør en forskel, forklarer Lykke Lunden:

”Det fungerer rigtig godt med appen – den tager halvdelen af den registrering, vi supervisorer hidtil har foretaget”.

”Nu skal vi bare scanne en QR-kode, når der er gået et kvarters tid, og så får testpersonen en sms med link til svar og coronapas”, supplerer supervisor og kok på HANSENBERG Helle Søgaard, som fortæller, at kollegerne har taget godt imod muligheden for selvtest på skolens adresser.

Helle Søgaard er kok på HANSENBERG og nu også supervisor. Her er hun ved at scanne en QR-kode.

Undgår at stå i kø

En af dem er Rune Basse Majbæk, som er kok på HANSENBERG.

”Jeg har tidligere stået i kø andre steder for at blive testet, men det slipper jeg for her. Det er dejligt, at man hurtigt kan rende herind og få det gjort. Og det fungerer fint med appen”, siger han.

Mange vælger typisk at tage en test mandag og torsdag eller tirsdag og fredag.

Rune Basse Majbæk er kok på HANSENBERG og er her i gang med at udføre en selvtest for Covid-19. Rune er glad for at slippe for at stå i en lang kø.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden