Gastronom

Jonathan Blomgreen Thygesen

Medaljemodtager

Gastronom Jonathan Blomgreen Thygesen

HANSENBERG-medaljen er ikke gastronom Jonathan Blomgreen Thygesens første medalje.

Ved svendeprøven den 11. marts 2020 – få timer før coronasituationen betød, at landets uddannelsesinstitutioner fik besked på at lukke deres bygninger ned – gik det nemlig Jonathan så godt i HANSENBERGs køkken, at han fik guld.

Men COVID-19 spændte ben for en decideret fejring.

”Jeg er virkelig glad for min præstation, men det har været en tam omgang, fordi vi ikke har haft dimission eller overrækkelse af medaljer. Så jeg er rigtig glad for at være med til ceremonien på Koldinghus, og HANSENBERG-medaljen er vel nok større end guldmedaljen”, siger Jonathan, der bor i Vester Nebel.

”Egentlig tror jeg, at jeg er meget ydmyg af natur, så det er store ord at sige, at jeg blev utrolig glad, da jeg fik at vide, at jeg får HANSENBERG-medaljen. Indeni er det en super rar følelse, og det er en kæmpe cadeau. Det er mig, der får den her medalje for det arbejde, jeg har lagt i min uddannelse”.

Og Jonathan har virkelig lagt et stort arbejde i kokkeuddannelsen. I 2019 vandt han sammen med sin bror Mathias Blomgreen Thygesen – der nu også er uddannet kok – Årets elevteam på HANSENBERG. Årets elevteam er en prestigefyldt konkurrence, hvor skolens bedste tjener- og kokkeelever bliver kåret.

”Årets elevteam har været en medvirkende årsag til de gode resultater. Fra start var Mathias og jeg klar over, at vi skulle øve. Det gjorde, at vi hele tiden var fokuserede på at blive bedre, og den tankegang har jeg holdt ved. Der er altid lidt, man kan dreje og skrue på, så det hele bliver bedre. Er der for eksempel overskud af en bestemt råvare, kan man hele tiden teste noget, så man undgår madspild. Så efter jeg har nået et mål, har jeg sat mig et nyt”.

Målet for Jonathan er nu at uddanne sig til sommelier – og på sigt at åbne sit eget sted.

”Jeg har en drøm om at lave et familieforetagende med Mathias. I vores familie er vi ekstremt gode til at samarbejde, og vi er bare alle sammen nogle madhoveder. Min lillebror, der er tømrer, kan også lave en fantastisk flæskesteg”.

”Det har i det hele taget betydet meget, at familien altid har bakket mig op. Forældre, søskende og kæreste. Jeg ville ikke være nået hertil, hvis jeg ikke havde fået mulighed for at øve utallige søndage”.

For Jonathan er det kreative element det bedste ved kokkefaget:

”Der er hele tiden mulighed for at udvikle sig. Det stopper aldrig”.

”Årets elevteam har været en medvirkende årsag til de gode resultater. Fra start var Mathias og jeg klar over, at vi skulle øve. Det gjorde, at vi hele tiden var fokuserede på at blive bedre, og den tankegang har jeg holdt ved." Siger Jonathan

Jonathan Blomgreen Thygesen

  • Gastronom
  • Læreplads: Aagaard Kro, Egtved
  • Alder: 27 år

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden