Frederik viser fagene frem for unge

rollemodel

At være EEO-rollemodel er en rigtig god mulighed for at hjælpe unge, der ikke helt ved, hvad de skal efter grundskolen. Det mener Frederik Dahl Kehlet fra HANSENBERG, som holder oplæg om erhvervsuddannelser for elever i 7.-10. klasse.

Frederik viser fagene frem for unge

Han gør det, han selv savnede, da han gik i grundskolen: Fortæller skoleelever om de mange muligheder, man har, hvis man vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Frederik Dahl Kehlet har nemlig engageret sig i kampagnen ”Vejen til en erhvervsuddannelse”, hvor han via Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) er ude som rollemodel hos elever i 7.-10. klasse.

”Jeg kommer selv fra en skole, hvor vejledningen var gymnasieorienteret, så dengang manglede jeg den hjælp. Heldigvis har jeg en far, der er uddannet erhvervsfagligt, så jeg kunne gå til ham”, forklarer Frederik og tilføjer:

”Jeg gik ind i arbejdet som EEO-rollemodel, fordi jeg gerne vil hjælpe en masse unge – fortælle dem, at man godt kan finde en vej. Man behøver ikke at vælge rigtigt første gang, for man kan altid bruge nogle af de kompetencer, man har fået. Så man kan godt tage flere uddannelser, uden der er noget galt i det”.

Frederiks vej

Frederik ved, hvad han taler om. Han er i gang med at uddanne sig til mediegrafiker på HANSENBERG. Tidligere har han uddannet sig til web-integrator – det, som i dag hedder webudvikler – og så har han taget grundforløbet til fotograf i Viborg.

Det var netop i Viborg, at han i forbindelse med en eksamensopgave havde udarbejdet en billedbog. Den flotte grafiske opsætning fik nogen på skolen i Viborg til at opfordre Frederik til at overveje, om han egentlig inderst inde i stedet ønskede at starte på mediegrafikeruddannelsen på HANSENBERG.

”Det tænkte jeg så over, men allerede efter tre timer ringede jeg og sagde, at det ville jeg gerne. Jeg har altid haft hele værktøjspakken – inklusive Adobe Photoshop – til rådighed, og jeg har redigeret billeder siden 2008. Det har gjort, at jeg kunne hjælpe mine holdkammerater på mediegrafikeruddannelsen”.

”At kunne løfte i samlet flok er super fedt. Vi kommer fra forskellige baggrunde, men vi følges alle sammen ad – og synes, det er sjovt”.

Stor nysgerrighed

Er man EEO-rollemodel, løfter man også i flok. Når den 24-årige mediegrafikerelev er ude på en grundskole for at holde oplæg, er det altid sammen med en rollemodel fra et andet fag, og de fortæller om deres vej til en erhvervsuddannelse.

”Når vi kommer ud på en skole, er eleverne mega nysgerrige, men inden vi går i gang, ved de ikke helt, hvad vi kommer med. Så de vil have noget at vide om hele erhvervsuddannelsespakken. Mange vil gerne høre mere, når vi er færdige med vores oplæg”, fortæller Frederik, som helt klart vil opfordre andre unge på en erhvervsuddannelse til at blive EEO-rollemodel:

”Hvis man er stolt og glad for det, man laver, kan man nemt fortælle, hvad der er så fedt ved det. Er man sådan en, der normalt ikke siger så meget, kan man også få rigtig meget ud af det, fordi eleverne er så interesserede. Det er en rigtig god mulighed for virkelig at hjælpe nogen, der ikke helt ved, hvad de skal”.

Frederik ved godt, hvad han skal – eller i hvert fald drømmer om at arbejde med i fremtiden. Han er i lære som mediegrafiker på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor han blandt andet filmer kampvogne og radioudstyr – for derefter at lave videoer til kursusbrug.

”Jeg håber, at jeg kan blive i Forsvaret, når jeg er udlært, for jeg får nogle fede opgaver. Jeg har for eksempel lige været i Karup for at se ”Dannebrogsflyet” – det F16-fly, der er malet i rød-hvide farver. Men jeg får også mere og mere lyst til på sigt at blive faglærer inden for mediegrafikerfaget”.

Efter planen er Frederik udlært lige før sommerferien 2023.

Dagligdagen som mediegrafikerelev hos Forsvaret er meget varieret, og Frederik producerer blandt andet film til kurser om Forsvarets materiel.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden