Forbilleder får medaljer på stribe

HANSENBERG-medaljen 2019

Ved en festlig og højtidelig ceremoni på Koldinghus hyldede HANSENBERG nogle af det seneste års dygtigste elever, der kunne tage fra Riddersalen med medalje om halsen – og et legat på 5.000 kroner i lommen.

Jylland, Fyn, Storkøbenhavn, Norge og Sverige har mindst én ting til fælles – nemlig modtagere af den prestigefyldte HANSENBERG-medalje, der tirsdag blev uddelt i Riddersalen på Koldinghus.

Formålet med medaljen er at hædre elever, som er gode forbilleder inden for netop deres fag på HANSENBERGs erhvervsuddannelser og på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

De er udvalgt, fordi de eksempelvis har fået 12 til svendeprøven, har uddannelsens højeste gennemsnit på skolebeviset/eksamensbeviset – eller på anden vis har gjort sig fortjent til det.

Og for første gang nogensinde kunne en beslagsmed og en EUX-student smykke sig med medaljen.

 • Læs mere under billedet.

De glade modtagere af HANSENBERG-medaljen ved ceremonien på Koldinghus.

Første metal til en beslagsmed

Tidligere har beslagsmedeuddannelsen haft til huse i Høje Taastrup, men i et par år har HANSENBERG i Kolding været det eneste sted i landet, der udbyder uddannelsens hovedforløb.

Dermed kan Erik Horpestad kalde sig landets første beslagsmed med en HANSENBERG-medalje om halsen.

”Undervisningen på HANSENBERG var rigtig, rigtig god. Det betyder noget, at man har de samme lærere hele tiden, og der er et flot værksted og et fint skolehjem”, siger Erik Horpestad, der stammer fra Sverige, men bor i Frederikshavn.

Her har han været i lære hos Sdr. Vejrbakkens Beslagsmedie v/Martin Jensen – og her arbejder han fortsat, efter han i maj sidste år blev faglært beslagsmed.

”Mester og jeg kommer godt ud af det med hinanden, og vi har også en lærling. Det hele spiller bare, og jeg trives godt i firmaet. Uden støtte og opbakning fra Martin var det ikke gået så godt. Han hjælper mig alt det, han kan”, forklarer Erik Horpestad, som også sætter utrolig stor pris på at have fået HANSENBERG-medaljen.

 

 

 

”Jeg har lagt mange timer i min uddannelse, og det er virkelig dejligt, at arbejdet har givet pote. Så jeg er meget glad”, fortæller beslagsmed Erik Horpestad.

 

 

Modtager med eget firma

Glad er også tømrer Joachim Storm Jørgensen. Sidste år fløj det første kuld EUX-elever fra HANSENBERG-reden, og som den allerførste fik Joachim Storm Jørgensen studenterhuen på hovedet. Kort tid efter kom også svendebrevet i hus – og begge dele klarede han til topkarakterer.

”Muligheden for at læse videre er grunden til, at jeg har taget tømreruddannelsen med EUX, og jeg har søgt ind på bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus til sommer”, fortæller Joachim Storm Jørgensen, der var i lære hos Snedkergården A/S i Brørup.

Selv om han altså har søgt ind på en videregående uddannelse, har Joachim Storm Jørgensen banket sit eget tømrer- og snedkerfirma op: Træmand Storm, der holder til i Egtved.

”Lige nu har jeg meget travlt, og jeg ser det som en god indtægtskilde, indtil jeg skal studere. Men jeg vil også gerne arbejde ved siden af mine studier, for som tømrer får man brugt krop og hoved – og kommer ud i det danske vejr”.

 

 

 

 

Joachim Storm Jørgensen får her håndtryk af direktør på HANSENBERG Morten Kaj Hansen, mens borgmester ved Kolding Kommune Jørn Pedersen står klar til at overrække medaljen.

 

 

Legat på 5.000 kroner

Med HANSENBERG-medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.

Selv om tidligere HANSENBERG-elever var i centrum på Koldinghus, bidrog nogle af skolens nuværende elever i høj grad til festlighederne.

Kokke- og tjenerelever fra Grundforløb 2 stod således for borddækning, servering samt en lækker tapasanretning og dessert.

Derudover havde fire dygtige tømrerelever meget passende taget en legeborg med til Koldinghus. Borgen havde de selv tegnet og bygget på to uger. Budgettet var på 500 kroner, så der skulle i høj grad tænkes i genbrugsmaterialer. Den proces gav gutterne en flot præsentation af.

Det er ottende gang, at HANSENBERG-medaljen bliver uddelt.

Modtagere af HANSENBERG-medaljen 2019

 • Dyrepasser Camilla Karen Jochimsen, Kolding (HANSENBERG)

 • Dyrepasser Jonas Schou, Vejle (Skærup Zoo v/Jens-Jørgen Schou, Børkop)
 • Landmand René Erik Schmidt, Nibe (Fårup Mølle Dambrug, Jelling)
 • Veterinærsygeplejerske Mathilde Godejord, Drammen (AniCura Dyreklinikk Drammen)
 • Veterinærsygeplejerske Michella Madsen, Vanløse (Evidensia Brønshøj Dyreklinik)
 • Beslagsmed Erik Horpestad, Frederikshavn (Sdr. Vejrbakken Beslagsmedie v/Martin Jensen, Frederikshavn)
 • Tjener Mikkel Pedersen, Middelfart (Hindsgavl Slot, Middelfart)
 • Gastronom Jonathan Kim Straarup-Jensen, Holsted (Ribehøj ApS, Føvling)
 • Frisør Frederik Koefoed Bredahl, Vejle (Bendesgaard, Hedensted)
 • Tandklinikassistent Janni Kattrup Bank, Fredericia (Tandlæge Christian Voskjær Aps, Fredericia)
 • Personvognsmekaniker Magnus Thomsen, Almind (Aunsbjerg Nielsen A/S, Kolding)
 • Klejnsmed Eric Heinrich Berggren Nielsen, Vamdrup (Epoke A/S, Vejen)
 • Tømrer Joachim Storm Jørgensen, Egtved (Snedkergården A/S, Brørup)
 • Teknisk designer Ole Vedel, Børkop (Stansomatic A/S, Billund)
 • Mediegrafiker Maja Elisabeth Hansen, Aalborg (Digigraf Tryk & Reklame ApS, Pandrup)
 • Marc Lunøe Schmidt, Svendborg (HANSENBERG Tekniske Gymnasium)
 • Maria Bjerregård, Kolding (HANSENBERG Tekniske Gymnasium)
 • Daniel Falk Jørgensen, Vamdrup (HANSENBERG Tekniske Gymnasium)

HANSENBERG-MEDALJEN

Den eftertragtede HANSENBERG-medalje blev første gang uddelt i 2012. Med medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden