Design af nyt klasseværelse til folkeskoleelever

- af teknisk designerelever

8.A på Munkevængets Skole i Kolding får nu undervisning i et klasselokale designet af seks teknisk designerelever fra HANSENBERG, der på eget initiativ gjorde en teoretisk opgave til virkelighed.

Det er et helt nyt klasseværelse, som eleverne i 8.A på Munkevængets Skole i Kolding nu arbejder i.

I de seneste uger har folkeskoleelevernes klasseværelse nemlig været under yderst kærlig behandling. Tidligere på året fik seks teknisk designerelever fra HANSENBERG en teoretisk opgave, hvor de skulle redesigne et specifikt klasseværelse i udskolingen på Munkevængets Skole.

Men de tekniske designere satte sig for at føre de teoretiske planer ud i livet, og de har selv skaffet gavmilde sponsorer til projektet. Og resultatet er man yderst tilfreds med på Munkevængets Skole.

”Vi er rigtig glade for det, eleverne fra HANSENBERG har lavet. Der er kommet et konkret resultat ud af deres entusiasme og arbejde, og det er flot,” siger viceskoleleder ved Munkevængets Skole Finn Fallesen.

Dagens bedste nyhed

Se indslaget på TV-Syd

Godt resultat for alle

Eleverne i 8.A fortsætter efter sommerferien deres skolegang i klasselokalet.
Det er eleverne glade for – deriblandt Ikram M. Botal (til venstre på fotoet):

”Klasseværelset er blevet meget pænere og lysere. Nu er væggene hvide, og man kan bedre koncentrere sig. For eksempel er luften herinde blevet meget bedre,” siger hun.

 

 

For de seks teknisk designerelever har den røde tråd været rene linjer og rolige omgivelser. De kan se tilbage på et forløb med masser af faglighed.

”Det har været et spændende projekt. Vi har haft med rigtige mennesker at gøre – og det har gjort, at vi har haft endnu mere lyst til at udrette noget,” forklarer teknisk designer Jette Juul Dyrhøj (på billedet til venstre), der sammen med resten af holdet netop er færdiguddannet.

 

Det er faglærer ved Designia på HANSENBERG Anna Sofie Bank Erbou, der i sin tid i valgfaget ”Design på avanceret niveau” satte sine teknisk designerelever i gang med det – dengang – teoretiske projekt.

”Med projektet skal eleverne hver især byde ind med deres faglighed, for design handler også om at løse problemer. Det her er et godt billede på co-creation. Eleverne har talt hinanden op, og det er værd at tage med sig,” forklarer Anna Sofie Bank Erbou.

Sådan så klasseværelset ud før de tekniske designere gik i gang.

Sådan ser klasseværelset ud i dag.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden