Fart på skoleskemaet ved Bæredygtighedsdag

2021

Det Grønne Flag strøg endnu en gang til tops, da HANSENBERG holdt Bæredygtighedsdag for alle elever på Grundforløb 1.

Fart på skoleskemaet ved Bæredygtighedsdag

Som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Kolding modtog HANSENBERG tilbage i 2018 Det Grønne Flag, derfor var det naturligt, at det netop var på den årlige Bæredygtighedsdag, at flaget igen strøg til tops.

Sunde drinks med danske råvarer, som er i sæson lige nu. Farlige stoffer i frisørbranchen. Sukkerindhold i det, vi spiser og drikker. 

Det er blot et lille udpluk af de emner, som alle HANSENBERGs elever på Grundforløb 1 (GF1) forleden arbejdede med.

For der har nemlig været Bæredygtighedsdag med fokus på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. I år skulle eleverne zoome ind på mål nummer 3: Sundhed og trivsel.

Eleverne på fagretningen Energi og teknik kiggede i den forbindelse nærmere på, hvordan man kan mindske antallet af dødsfald og tilskadekomster som følge af trafikulykker.

”Idéen til den vinkel opstod, fordi vi på GF1 Energi og teknik har to elever, som inden for kort tid er blevet ramt i højresvingsulykker, mens de kørte på scooter”, fortæller faglærer ved HANSENBERG Lars Jørgensen.

Han havde i dagens anledning taget sin egen Diesella 316 fra 1954 med ind i undervisningslokalet, og det fine køretøj blev blandt andet blevet brugt til at illustrere bremselængde.

Faglærer Lars Jørgensen havde i dagens anledning taget sin egen Diesella 316 fra 1954 med til dagens undervisning.

Bidt af fart

Det er faglærer Lena Stark Nielsen fra HANSENBERG, der har taget initiativ til at se nærmere på trafiksikkerhed. I den forbindelse havde hun også inviteret to ambassadører – underviser Søren Drivsholm samt Annbritt Thorsti, der for otte år siden mistede sin 15-årige søn i en trafikulykke – til at stå for en række aktiviteter.

”Langt de fleste af eleverne på Energi og teknik vil gerne være mekanikere, og de er bidt af fart, så det giver god mening, at de ser den anden side af det – at der pårørende, som bliver berørt af det, hvis det går galt i trafikken”, forklarer Lena Stark Nielsen.

16-årige Rasmus Conrad Malmberg er elev på GF1 Energi og teknik, og han kan godt se det fornuftige i at bruge Bæredygtighedsdagen på at lære mere om trafiksikkerhed:

”Det er fint, at det lige er det område, vi skal kigge på. I forvejen tænker jeg ret meget over trafiksikkerhed. For eksempel bremser jeg altid ned på min scooter, når jeg kører hen mod en vej, hvor der er højresving, for bilister ser os ikke altid”.

Rasmus har planer om at uddanne sig til landbrugsmaskinmekaniker på Erhvervsskolerne Aars.

”Vi er flere fra grundforløbsholdet, der skal derop for at tage hovedforløbene. Men jeg går efter at få en læreplads hernede, hvor jeg kommer fra”, siger Rasmus.

Indtil han rykker til Vesthimmerland, er scooteren parkeret på Rasmus’ helt egen parkeringsplads på HANSENBERG.

Elever fra alle skolens Grundforløb 1 samledes til fælles optakt til Bæredygtighedsdagen i skolens nye multihal.

Flag strøg til tops

Bæredygtighedsdagen bød også på flaghejsning.

Som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Kolding modtog HANSENBERG tilbage i 2018 Det Grønne Flag. 

Det var blandt andet skolens arbejde med en omfattende bæredygtighedsstrategi, hvor miljø og bæredygtighed er integreret som en del af den almindelige undervisning, der gjorde, at vi kunne få flaget.

Derfor var det meget naturligt, at det netop var på den årlige Bæredygtighedsdag, at flaget igen strøg til tops. Godkendelsen til at flage med Det Grønne Flag gælder nemlig for et år ad gangen, så man sikrer, at kriterierne hele tiden er opfyldt. 

Det var grundforløbseleverne Cecilie Lærke Brummer og Mia Jensen Eskildsen – som begge drømmer om at blive frisører – der sørgede for at hejse flaget på HANSENBERGs adresse på C.F. Tietgens Vej.

Bagefter blev der serveret grøn saftevand og kage.

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden