Fælles fodslag for at sikre de helt rigtige rammer for VSP
Fælles fodslag for at sikre de helt rigtige rammer for VSP
Virksomheder har vist stor interesse for et projekt, som HANSENBERG har været med til at tilrettelægge for at styrke læringsforløbet for eleverne på veterinærsygeplejerskeuddannelsen.
Foredraget med Emilia van Hauen gav anledning til mange gode snakke omkring bordene på HANSENBERG.
Der er i den grad brug for kvalificeret arbejdskraft på landets dyrehospitaler- og klinikker, og efterspørgslen på veterinærsygeplejerskeelever er stor.
Det mærker man på HANSENBERG, som er det eneste sted i Danmark, der udbyder uddannelsen til veterinærsygeplejerske (VSP). Sammen med Det Faglige Udvalg har skolen derfor taget initiativ til et projekt – ”STYRKVSP” – som skal give de elevansvarlige ude i virksomhederne bedre betingelser for at sikre det bedste læringsforløb for eleverne.
Og virksomhederne har taget rigtig godt imod initiativet. Over 100 elevansvarlige dyrlæger og veterinærsygeplejersker fra hele landet har deltaget i seks regionale workshops, og lige før sommerferien var både de og undervisere fra uddannelsen på HANSENBERG inviteret til en opfølgning i form af en foredragseftermiddag.
”Jeg er taknemmelig over den store tilslutning, der har været til hele projektet. De oplæringsansvarlige har givet udtryk for, hvad de har manglet for at blive bedre klædt på til opgaven”, fortæller virksomhedskonsulent ved HANSENBERG Kamilla Fyrstman, der er projektansvarlig.
”Som ny i rollen som virksomhedskonsulent stod det meget hurtigt klart, at virksomheder og oplæringsansvarlige sidder med mange ensartede spørgsmål og udfordringer – for eksempel i forhold til at opnå de læringsmål, der er sat”, tilføjer hun.
”Vi kan ikke være andet end meget tilfredse med den respons, vi har fået. De oplæringsansvarlige har en oprigtig lyst til at løse opgaven med eleverne på en rigtig god måde – og de ønsker at sparre med blandt andre HANSENBERG for at opnå de gode resultater”, fortæller projektansvarlig Kamilla Fyrstman, som er virksomhedskonsulent på HANSENBERG.
Viser vejen til fremtiden
Under foredragsarrangementet sørgede kultursociolog og forfatter Emilia van Hauen for et både lærerigt og underholdende oplæg: ”De unge viser vejen til fremtiden”.
Foredraget handlede om at lede, tiltrække og forstå unge – og fremtidens arbejdsmarked. Hun pegede blandt meget andet på vigtigheden af at se på, hvordan man bedst knytter unge til en virksomhed ved at bruge alle generationernes styrker.
For ifølge sociologen skal unge i dag tage stilling til mange, mange flere livsområder, end tidligere generationer har ”bøvlet” med. Derfor har de på studiet og arbejdspladsen brug for stabilitet. De ønsker en ramme, hvor de føler sig sikre. Og rigtig mange unge vil gerne tage ansvar, hvis der er lagt en rimelig og ordentlig ramme for dem, lød det.
”De unge viser vejen til fremtiden” er titlen på Emilia van Hauens meget relevante foredrag.
Skabe det bedste resultat
Blandt tilhørerne var Karina Bonde Jensen, som også har deltaget i en workshop. Hun er uddannet veterinærsygeplejerske, og så er hun elevansvarlig hos Dyrlægegruppen Dania, som har tre elever. Hun tager en masse med sig fra sin deltagelse i projektet:
”Foredraget med Emilia van Hauen var meget interessant, og når man kommer hjem, kan man se: ’Ah, det var derfor, at vores elev tænkte eller gjorde sådan der’. Man kan genkende nogle ting i forhold til vores elev – for eksempel, at i den her situation er det, fordi hun har lært tingene på en anden måde, så hvordan kan vi mødes og skabe det bedste resultat”?
”Og jeg fik noget ud af at deltage i workshoppen. Alt det praktiske såsom, hvor vi finder alt det, vi skal bruge i forbindelse med ansættelse af en elev – og hvem vi skal tale med på skolen. Samtidig var det rart at tale med andre elevansvarlige, for de kan fortælle, hvordan de griber det hele an”.
”Det hele giver mere mening nu – altså, hvordan man motiverer eleverne, og hvad de synes, er fedt. Det handler om at skabe nogle relationer på arbejdspladsen – at inddrage dem på en anden måde, end vi selv blev som elever. Jeg synes, at vores elever har en stor grad af indflydelse, og det er en god ting”, fastslår Karina Bonde Jensen.
Karina Bonde Jensen er elevansvarlig hos Dyrlægegruppen Dania, og hun fortæller, at hun har fået meget ud at deltage i STYRKVSP-projektet.
Stor tilfredshed
Foredragseftermiddagen bød også på et oplæg fra Amalie Salbøg, der er ambassadør ved Psykinfo – og som gav sit bud på, hvad man har brug for fra skole og læreplads, hvis man er studerende og psykisk sårbar.
Hele omdrejningspunktet for STYRKVSP har været ”Vær med til at skabe de bedste veterinærsygeplejersker – din næste ansatte, din næste kollega”.
Og Kamilla Fyrstman fortæller, at hun har fået rigtig god feedback fra de oplæringsansvarlige, der har deltaget i projektets tiltag:
”Vi kan ikke være andet end meget tilfredse med den respons, vi har fået. De oplæringsansvarlige har en oprigtig lyst til at løse opgaven med eleverne på en rigtig god måde – og de ønsker at sparre med blandt andre HANSENBERG for at opnå de gode resultater”.
Det Faglige Udvalg og HANSENBERG har fået midler fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) til at gennemføre STYRKVSP.
- Her kan du læse mere om veterinærsygeplejerskeuddannelsen
- Der er også hjælp at hente inden for andre brancher - her kan du finde kontaktinformationerne til de forskellige virksomhedskonsulenter
Pressekontakt
For mere information kontakt
Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen
alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583