Et besøg helt uden fordomme

Gymnasiet er ikke den eneste mulighed, når der skal vælges ungdomsuddannelse. Det vil vi gerne vise elever i folkeskolen med projektet Krydsfelt Syd

Normalt er det udskolingselever, der deltager i brobygning, men på HANSENBERG begynder brobygningen tidligere. 29 elever fra 6. klasse på Christiansfeld Skole besøger HANSENBERG tirsdag den 26. april og torsdag den 28. april. Besøget sker som et led i projektet Krydsfelt Syd.

Sidst blev robotarme og transportbånd nærstuderet fra ende til anden. Denne gang er det erhvervsuddannelsen til tømrer og foderstationer til fugle, eleverne får mellem hænderne.

Drømme og indblik

13-årige Rasmus Madsen og Mads Frandsen fra 6. b er ikke i tvivl.

Det er sjovt, siger de begejstret. Rasmus Madsen har altid drømt om at blive tømrer, og det er han blot blevet bekræftet i med besøget på HANSENBERG.

 

På billedet ses Rasmus til venstre og Mads til højre

Mads Frandsen er knap så skråsikker, men han mener alligevel, at turen i træværkstedet giver ham indsigt i en erhvervsuddannelse, som han ellers ikke ville have fået.

"Jeg kan godt forestille mig at arbejde med et håndværk," siger han.

Ingen fordomme

Normalt er det udskolingselever, der deltager i brobygning, men på HANSENBERG begynder brobygningen tidligere.

Mellemtrinselever har ingen fordomme over for erhvervsuddannelserne, og det giver eleverne en mere åben og positiv tilgang til brobygningen.

"I 6. klasse har eleverne selvfølgelig langtfra besluttet sig for, hvad de skal være, men de får mere viden om, hvad man reelt kan bruge en erhvervsuddannelse til. Det kan være en fordel, når det endelige valg af uddannelse skal træffes," siger tømrerfaglærer Ole Math.

"Samtidig får de et unikt indblik i en byggeproces og det at samarbejde om den," tilføjer Ole MathBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden