Erasmus+ giver tusinder af unge internationalt udsyn

Praktik- og uddannelsesophold i Europa

Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop evalueret på Erasmus+ uddannelsesprogrammet, og skriver bl.a. følgende:

En evaluering af Erasmus+ viser, at uddannelsesprogrammet giver unge og uddannelsesinstitutioner et stærkere internationalt udsyn og styrker de unges kompetencer. Evalueringen viser også, at et Erasmus+ ophold i udlandet hjælper på de studerendes muligheder for beskæftigelse efter uddannelsen.

De seneste tre år er tusindvis af elever, unge, studerende, undervisere og medarbejdere rejst ud på studie-, praktik- og uddannelsesophold i Europa med hjælp fra EU´s uddannelsesprogram Erasmus+. Og danske institutioner og organisationer har fået tilskud til europæiske samarbejdsprojekter med institutioner og virksomheder i andre lande for at styrke og udvikle uddannelserne. Mere end 56.000 danskere har siden 2014 deltaget i Erasmus+-programmet. 

Mere positiv holdning til kulturelle forskelle

Den seneste evaluering viser, at deltagerne har fået en mere positiv holdning til kulturelle forskelle og følelsen af at være europæer. Blandt de mange tusinde deltagere nævner eksempelvis ni ud af ti af eleverne på erhvervsuddannelserne, at de sætter mere pris på kulturelle forskelle. Tre ud af fire siger også, at studieopholdet har øget deres kompetencer fagligt, sprogligt og socialt.

Fakta om Erasmus+ 

  • Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram. Programmet trådte i kraft 1. januar 2014 og løber frem til 31. december 2020.
  • Der er afsat mere end 25 millioner euro til danske ansøgere, der søger om tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter alene i 2017.
  • Programmet giver tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser, erhvervsrettede grund- og efteruddannelser såvel som i de videregående uddannelser. Derudover giver Erasmus+ tilskud til projekter inden for almen voksenuddannelse og folkeoplysning samt ungdomsområdet og idræt.
  • I 2017 fejrer Erasmus+ 30 års fødselsdag. Flere end 130 000 danskere har haft gavn af programmet siden 1987. 

På HANSENBERG har vi også meget positive erfaringer med Erasmus+, vi sender mange elever til udlandet via uddannelsesprogrammet.

 Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden