EM og VM venter for fagatleterne Augusta og Jakob

i september 2024 og september 2025

EM og VM venter for fagatleterne Augusta og Jakob

Verdens bedste erhvervsskoleelever, unge håndværkere og fagatleter, sætter til september hinanden i stævne i Lyon, og det er tjenerelev Augusta Lynge Jensen og klejnsmedelærling Jakob Østergaard Nielsen fra HANSENBERG, som skal forsvare de rød-hvide farver inden for deres fag.

Augusta Lynge Jensen kommer fra Christiansfeld, og hun er i lære ved Hotel Koldingfjord.

Jakob Østergaard Nielsen fra Sjølund – som er i lære ved Damgaard Metal A/S i Vojens – vandt i april DM i Skills for klejnsmede.

Når der i dagene 10.-15. september er medaljeoverrækkelser ved verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere, er det måske to elever fra HANSENBERG i Kolding, som træder op på podiet.

For ved en udtagelseskonkurrence for fagatleter i Slagelse kvalificerede tjenerelev Augusta Lynge Jensen sig mandag eftermiddag til WorldSkills, og klejnsmedelærling Jakob Østergaard Nielsen – som for knap en måned siden vandt DM i Skills i Roskilde – har også sikret sig en billet til Frankrig.

WordSkills 2024 finder nemlig sted i Lyon, og de danske deltagere skal nu i gang med et tætpakket træningsprogram.

”Jeg har endnu ikke helt forstået, at jeg skal til WorldSkills. Men det var en stor forløsning, og nu skal jeg i gang med at træne de traditionelle tjenerdiscipliner”, fortæller Augusta Lynge Jensen, der også deltog i DM i Skills, hvor hun opnåede en flot andenplads.

Augusta Lynge Jensen fik en flot andenplads ved DM i Skills, hvor hun blandt andet skulle mixe drinks.

Studenterhue og svendebrev

Den 19-årige tjenerelev er i lære ved Hotel Koldingfjord, og til juni får hun både studenterhue og svendebrev, for Augusta Lynge Jensen fra Christiansfeld har valgt at tage tjeneruddannelsen med EUX:

”Så om under en måned er jeg både student og svend. Jeg vil gerne have pakket noget WorldSkills-træning ind i programmet inden, men den helt seriøse træning ligger først efter svendeprøven”.

Derudover kan Augusta Lynge Jensen se frem mod EuroSkills, som i september 2025 foregår i Herning. Her skal omkring 600 deltagere fra hele Europa kæmpe om EM-medaljer inden for 38 fag.

Jakob Østergaard Nielsen skal nu i gang med at træne intensivt op til først WorldSkills og dernæst EuroSkills.

Prestige og fast job

Den dyst kan Jakob Østergaard Nielsen fra Sjølund også godt begynde at forberede sig på, for ligesom Augusta Lynge Jensen skal han repræsentere Danmark ved både EuroSkills og WorldSkills.

”Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. Det er noget, som kun ganske få mennesker får lov til at opleve. Det er to kæmpestore events, og det bliver uforglemmeligt”, siger Jakob Østergaard Nielsen.

Han er i lære ved Damgaard Metal A/S i Vojens, og når han til august næste år er udlært, har han også både studenterhue og svendebrev i sin samling.

For inden den 21-årige smedelærling gik i lære, tog han en studentereksamen med et snit i den høje ende af karakterskalaen.

”Jeg håber, at andre unge får øjnene op for, at der også er prestige i at tage en erhvervsuddannelse. DM i Skills, WorldSkills og EuroSkills er med til at kaste lys over, hvor store muligheder man har med en erhvervsuddannelse, og det er da en fed måde at promovere sit fag på”.

”Deltagelsen i konkurrencerne gavner også mig selv, for jeg kan ikke forestille mig, at jeg nogensinde bliver arbejdsløs”.

WorldSkills og EuroSkills finder sted hvert andet år – WorldSkills i lige år, og EuroSkills i de ulige år.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden