Elever får fod på flere digitale platforme

Mere effektive arbejdsgange

På HANSENBERG uddanner vi unge til fremtidens arbejdsmarked

- og indholdet i en ny digitaliseringsstrategi er med til at koble skole og brancher endnu tættere sammen for at understøtte de kompetencer, vores elever fremover får brug for i arbejdslivet.

Nye læringsmiljøer på HANSENBERG indebærer blandt andet helt nye skærme, der kan anvendes i undervisningen.

HANSENBERGs elever skal være med til at digitalisere erhvervslivet, så Danmark også i fremtiden kan opretholde sin konkurrenceevne.

Og det skal en ny og ambitiøs digitaliseringsstrategi på HANSENBERG være med til at sikre ved hjælp af fleksibel læring, anvendelse af mobil teknologi og øget adgang til online læringsressourcer – alt sammen til gavn for elever og brancher.

”Løftestangen er vidensdeling med brancherne. Teknologien er derude – blandt andet i form af apps, der kan samles i et system, som effektiviserer arbejdet i byggebranchen – og vi deler data på kryds og tværs. Den tilgang til tingene skal vi hele tiden udbygge. Unge arbejder i dag mere og mere på digitale platforme, og det støtter vi op om”.
Direktør ved HANSENBERG Morten Kaj Hansen.

Vidensdeling er i det hele taget et nøgleord, og i årets første dage er der blevet produceret på højtryk på HANSENBERG, hvor lærerne med stort engagement har udviklet undervisningsforløb på skolens nye Moodle – et fleksibelt og virtuelt læringsmiljø, hvor medarbejderne kan dele viden og undervisningsmaterialer.

Kendt tv-vært på visit

Forleden havde HANSENBERG desuden besøg af journalist og tv-vært Nikolaj Sonne, der blandt andet er kendt fra DRs gadgetmagasin ”So ein Ding”. I sit oplæg kom han ind på en lang række nye teknologier – og svarede på spørgsmål om den teknologiske udvikling, der galopperer af sted.

Nikolaj Sonne understregede undervejs, at man ikke skal frygte de teknologiske fremskridt:

”Man skal ikke være bange for noget som helst. Alverdens viden ligger for vores fødder. Dengang jeg var dreng, læste jeg i to tykke leksika. I dag er der adgang til alt, og sammen har vi skabt det, der uden sammenligning er verdens bedste leksikon; Wikipedia. Det fungerer. Deler man sine tanker, bliver alle klogere”. 

På HANSENBERGs nye Moodle deler medarbejderne netop viden til gavn for både hinanden og eleverne.

Tidligere på måneden fik HANSENBERG besøg af journalist og tv-vært Nikolaj Sonne, som fortalte om en lang række nye teknologier.

Investerer i fremtiden

Og Nikolaj Sonne havde følgende råd til, hvordan HANSENBERG bedst klæder vores elever på, så de er klar til en verden, hvor udviklingen blot løber hurtigere og hurtigere:

”Bliv ved med at være nysgerrig. Det er det bedste råd”.

Med helt nye læringsmiljøer inviterer HANSENBERG vores elever til at være nysgerrige – og til at anvende forskellige måder at lære på. For eksempel er det planen, at alle elever fra den 1. august skal anvende iPad – enten deres egen eller en, de låner af skolen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden