Eksklusivt besøg fra Château Paul Mas

Foredrag og vinsmagning

Tirsdag den 22. februar havde HANSENBERG besøg af Jean-Claude Mas, der ejer 12 ejendomme ved Middelhavet og producerer 20 millioner flasker vin årligt. Han var på et meget kort, men eksklusivt visit i Danmark, og havde valgt at bruge noget af tiden til et besøg på HANSENBERG.

Foredrag og vinsmagning

Jean-Claude Mas holdt et meget spændende foredrag om Languedoc-områdets 40 forskellige druesorter, de forskellige vine og deres karakteristika.

Eleverne på tjeneruddannelsen var mødt talstærkt op, men også elever, der faktisk var midt i deres praktikforløb, og enkelte færdigudlærte havde valgt at møde op for at høre om – og smage på – de franske vine.

Og der var meget at høre, og adskillige vine at smage – vine og vinglas var linet op i snorlige rækker.

Tilhørerne lyttede koncentreret, der var mange brugbare informationer, de kunne tage med sig og bruge i tjenerfaget.

Fra kvantitet til kvalitet

Niels Chr. Lasota fra Sigurd Müller Vinhandel, som stod bag arrangementet, er selv meget begejstret for de fine vine fra Languedoc i Sydfrankrig og har fulgt Languedoc-vinens udvikling fra kvantitet til kvalitet.

”Vinene fra Languedoc-området er mindre kendte, men fantastisk spændende og vidtfavnende," som Niels Chr. Lasota udtrykte det, "og da jorden er væsentlig billigere i Sydfrankrig end i de mere kendte vinområder, så påvirker det naturligvis også prisen på vinen.”Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden