Dyrepasser med specialet hestemanager

Patrick Bukh Thing Christensen

MedaljeModtager

dyrepasser Patrick Bukh Thing Christensen

For hestemanager Patrick Bukh Thing Christensen var det en tilfældighed, at han travede ind i netop det speciale af dyrepasseruddannelsen.

”Jeg havde taget mit grundforløb til dyrepasser, fordi jeg vidste, at jeg ville arbejde med dyr. Ved et tilfælde kunne jeg komme på prøve hos Hedensted & Omegns Rideklub, og så faldt jeg bare for stedet og hestene. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle være hestemanager, for jeg havde aldrig rørt ved en hest, så det er besynderligt. Men finder man en gnist ved sit arbejde, skal man hænge i, synes jeg”.

Gnisten har Patrick i den grad stadig, og han arbejder fortsat i rideklubben, hvorfra han er udlært.

”Stedet og jeg passer godt sammen. De har fundet ud af, hvad mine stærke sider er – og hjulpet med at få min funktion til at være så effektiv som mulig”, forklarer Patrick og peger samtidig på, at ansvar og tillid har været gensidigt afstemt og i balance.

Patrick er ikke i tvivl om, hvad det bedste ved faget er:

”Det er at arbejde med dyrene, og at det er et fysisk arbejde. Der er en masse ting at lave med hestene, og det kan jeg godt lide, for jeg er ikke typen, der kun vil lære én ting. Dyrene har en adfærd, som man kan observere og lære af – og i nogle tilfælde forbedre”.

Hestemanageren blev noget overrasket, da han fik at vide, at han er en af modtagerne af dette års HANSENBERG-medalje, for han har ikke arbejdet specifikt hen imod at blive den bedste, fortæller han:

”Jeg har bare prøvet at være så meget til stede for både lærere og klassekammerater, som jeg kunne. Og så har jeg taget det seriøst og ydet alt, hvad jeg kunne, fordi det var min oprigtige interesse, og jeg ønskede at få mest muligt ud af hele forløbet”.

”Lærerne på HANSENBERG har nok gjort den største forskel. Jeg har tidligere været på nogle forskellige forløb andre steder, men det kan slet ikke måle sig med det, lærerne her på skolen har gjort. De er super dygtige, og de gav plads til, at vi alle sammen var forskellige – at vi havde forskellige måder at lære på. De har været fuldstændig fantastiske alle sammen”.

Hestemanageren blev noget overrasket, da han fik at vide, at han er en af modtagerne af dette års HANSENBERG-medalje, for han har ikke arbejdet specifikt hen imod at blive den bedste.

Patrick Bukh Thing Christensen

  • Dyrepasser med specialet hestemanager 
  • Læreplads: Hedensted & Omegns Rideklub
  • Alder: 28 år


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden