Bliv certificeret dronepilot

HANSENBERG og Kolding Lufthavn går i luften med uddannelse af dronepiloter

Få vejledning om dit valg af uddannelse

Prøv flere uddannelser på ét grundforløb

Droneteknologi er et vækstområde, og det erhvervsmæssige potentiale er stort. Hos HANSENBERG er droner allerede en integreret del af undervisningen, og nu skal et nyt samarbejde sikre en professionel og relevant uddannelse af dronepiloter.

Interessen for at anvende droner i professionelt regi bliver blot større og større, og nu får man snart mulighed for at uddanne sig til certificeret dronepilot på HANSENBERG.

HANSENBERG og Kolding Lufthavn ApS har nemlig netop underskrevet en samarbejdsaftale med det primære formål at uddanne dronepiloter fra sommeren 2017.

"Vi ser et stort potentiale på dette område inden for mange af vores uddannelser," siger direktør ved HANSENBERG Morten Kaj Hansen.

Han peger på, at HANSENBERGs strategiske indsats kører i tre spor:

"Det første er medieområdet, hvor dronen kan bruges til alt fra reklamefilm til stillbilleder. Det andet spor er landbruget, som kan anvende dronerne til blandt andet overvågning af marker og inspektionsopgaver."

Netop inspektionsopgaver er ifølge Morten Kaj Hansen det vigtigste område i det sidste spor, som omhandler industriens brug af droner:

"Der er her en lang række anvendelsesmuligheder. Ligeledes passer dronerne fint ind i vores strategi vedrørende programmering og kodning af droner og robotter".

Lars Mathiesen, uddannelsesleder i XHOUSE

Mange muligheder

Droner er da også allerede en integreret del af undervisningen på HANSENBERG. Skolen råder over 16 mindre droner, der anvendes i den daglige undervisning, samt to store droner.

"Den 'wow-faktor', der er i en drone, er fantastisk. Dronerne giver mulighed for at tage tunge emner op og krydre dem, så vi skaber en nysgerrighed hos eleverne. Eksempelvis giver det rigtig god mening at anvende droner i byggefagene, fordi man kan flyve med en drone og få en masse målepunkter i en punktsky," siger uddannelsesleder i XHOUSE på HANSENBERG Lars Mathiesen.

Ud over at være et eksperimentarium for HANSENBERGs egne elever giver XHOUSE privatpersoner, iværksættere og virksomheder mulighed for at afprøve og producere idéer.

I XHOUSE kan man for eksempel flyve med droner indendørs i et lukket miljø, hvilket giver en god fornemmelse af, hvad der skal til for at flyve med en drone udendørs.

2 elever på HANSENBERG flyver med drone i et indendørs lukket miljø.

Sikkerhed og professionalisme

I Kolding Lufthavn peger lufthavnschef Glenn Lundt på vigtigheden af at bakke op om en professionel og troværdig dronepilotuddannelse i det syd- og sønderjyske område:

"HANSENBERG og Kolding Lufthavn kan udnytte de kompetencer, vi har inden for hvert vores felt. HANSENBERG er en stor spiller på uddannelses- og erhvervsområdet, og vi bidrager med viden om luftfart," siger Glenn Lundt og tilføjer:

"Som dronepilot skal man ud at gebærde sig blandt andre luftfartsbrugere, så man skal vide, hvad man gør. Derfor er det vigtigt at sætte ind nu med vores erfaring - især set i lyset af den eksplosive vækst af droner."

Uddannelsesleder Lars Mathiesen, lufthavnschef Glenn Lundt og HANSENBERGs direktør Morten Kaj Hansen.

Blot begyndelsen

For droneteknologi er et vækstområde, og det erhvervsmæssige potentiale er stort. I de senere år er brugen af droner og droneteknologi vokset markant i Danmark, og HANSENBERG vil med den nye dronepilotuddannelse være med til at sætte skub i implementeringen af droner i dansk industri.

Forleden præsenterede Dansk Erhverv en lang række konkrete, politiske forslag til at gøre Danmark til en digital vindernation. Hos Dansk Erhverv påpeger man, at vi i Danmark blot har set begyndelsen inden for droneteknologi.

Dansk Erhverv foreslår derfor, at der oprettes testområder, hvor virksomheder - for eksempel inden for redningssektoren og byggeindustrien - kan teste brugen af droner.

Og HANSENBERG og Kolding Lufthavn ønsker netop at oprette et testcenter for droner.

Dronepilotuddannelsen retter sig altså i første fase mod bygge- og anlægsområdet, landbrugsområdet og medieområdet.

Senere er det planen at brede uddannelsen ud til andre fag- og brancheområder relateret til interessenter inden for HANSENBERG og Kolding Lufthavns forretningsområder. Der er desuden en stor forventning til, at samarbejdet kan udbygges yderligere inden for fælles grænseflader, som kan give synergi og merværdi for de 2 organisationer.

 

LÆS MEGET MERE OM DRONECERTIFIKATER OG TILMELD DIG HER

YDERLIGERE INFORMATION 


KONTAKT

Carsten Schmidt

cas@hansenberg.dk  
 5135 8943

Eller skriv en besked i formularen herunder – og du vil blive kontaktet.

Din besked er modtaget

Du vil høre fra os hurtigst muligt.

Med venlig hilsen
XHOUSE

Besked eller spørgsmål til XHOUSE

Vi har brug for din e-mail eller dit telefonnummer, så du kan få svar.

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden