Digitalisering er dagligdag på HANSENBERG

 

På HANSENBERG støtter vi op om, at regeringen nu har præsenteret ”Strategi for Danmarks digitale vækst”, for vi er allerede godt i gang med at implementere nye tiltag fra vores egen digitaliseringsstrategi.

Regeringen har præsenteret ”Strategi for Danmarks digitale vækst”, der med i alt 38 initiativer har til formål at skabe grundlag for, at virksomheder i højere grad kan udnytte nye teknologier til at skabe vækst. 

På HANSENBERG bakker vi op om, at politikerne på Christiansborg er opmærksomme på digitaliseringens muligheder. Droner, robotter og en lang række andre teknologier er nemlig for længst en integreret del af undervisningen, og sidste år lancerede skolen desuden en ambitiøs digitaliseringsstrategi.

For HANSENBERGs elever skal være med til at digitalisere erhvervslivet, så Danmark også i fremtiden kan opretholde sin konkurrenceevne.

”Verden omkring os bliver mere og mere digitaliseret, og med internettets udvikling er vi alle sammen forbundet i en global verden. Det skal vi forholde os til som uddannelsesinstitution, og derfor har vi iværksat en ambitiøs digitaliseringsstrategi, der satser på mobility og connectivity – sammenholdt med erhvervs-apps inden for de brancher, som skolen rummer”, siger direktør ved HANSENBERG Morten Kaj Hansen.

 

Fuldt fokus på faglighed

Morten Kaj Hansen forklarer, at digitaliseringen af små og mellemstore virksomheder ofte vedrører digitalisering af arbejdsgange i forhold til eksempelvis kommunikation, varebestilling og flådestyring:

”Med nye applikationer handler det derfor om at indsamle relevant data, så virksomhederne kan få overblik og udnytte arbejdstiden bedst muligt. Ligeledes er data flytbar, og det kommer vi i højere og højere grad til at vænne os til. I dag har de fleste en tablet eller en smartphone med alt deres data”.

Morten Kaj Hansen understreger, at HANSENBERG naturligvis fortsat har fuldt fokus på faglighed og håndværksmæssige kompetencer.

”Vi går ikke på kompromis med fagligheden, for vi skal fortsat uddanne dygtige håndværkere. Samtidig vil vi med vores strategi gerne bidrage til, at små og mellemstore virksomheder får mulighed for at opfylde deres kæmpe potentiale inden for digitalisering. Det kan eksempelvis være med erhvervs-apps”.

”HANSENBERG har satset stort på teknologier som robotter, droner og laserskæring. I løbet af 2018 lancerer vi derudover en række digitale initiativer. Det drejer sig blandt andet om et skræddersyet tilbud inden for kodningsforståelse”.

HANSENBERG har sit eget eksperimentarium, XHOUSE, hvor elever, iværksættere og andre interesserede kan prøve idéer af i praksis. Forleden var deltagerne ved Dansk Byggeris bestyrelseskonference forbi XHOUSE for at se nærmere på robotter, droner og andre teknologier.

Byggesten for samfundet

Regeringens nye strategi indebærer, at der skal øget fokus på digitale kompetencer i erhvervsuddannelsernes afsluttende prøver.

”Vi skal ikke blot være brugere af teknologi. Vi skal også være dem, der former den. Det kræver, at vi ruster den enkelte elev til et stadigt mere teknologisk samfund. Vi opretter et center for anvendelse af IT i undervisningen på erhvervsuddannelserne, og et nyt forsøg skal gøre os klogere på, hvordan vi bedst muligt gør teknologiforståelse til en større del af den enkelte elevs skoledag”, siger undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Det handler ikke om, at alle i fremtiden skal blive it-udviklere, men om, at alle børn får dyppet tæerne og får en grundlæggende forståelse af teknologien som byggesten i vores samfund”.

Besøg af Dansk Byggeri

Netop teknologien som byggesten var et af de helt centrale emner, da Dansk Byggeri forleden holdt bestyrelseskonference i Kolding. En stor del af konferencen foregik på HANSENBERG, fordi man hos Dansk Byggeri ønskede at se nærmere på skolens innovative læringsmiljøer.

De omkring 150 deltagere ved konferencen deltog i en workshop i XHOUSE, der er HANSENBERGs helt eget eksperimentarium. Blandt deltagerne var medlem af Folketinget og formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg Christine Antorini.

Christine Antorini

”Det er superinteressant at se teknologiudviklingen omsat til praksis her i XHOUSE, og det er godt at se, hvordan teknologien bliver integreret ud til virksomhederne gennem de unge. Digitaliseringen kommer til at revolutionere branchen, og det er oplagt, at alle uddannelser bør have sådan et sted som det her. Det er learning by doing, og sådan et miljø skal man ikke gå og putte med”.

”Man bliver opmuntret, når man er i XHOUSE, for hvis det er de elever, der kommer ud i virksomhederne, er de med til at drive udviklingen”.

”Man bliver opmuntret, når man er i XHOUSE, for hvis det er de elever, der kommer ud i virksomhederne, er de med til at drive udviklingen”, sagde Christine Antorini, da hun besøgte XHOUSE – og prøvede kræfter med droner.

Helt nye læringsmiljøer på HANSENBERG indbyder samtidig til, at eleverne anvender forskellige digitale platforme. For eksempel er det planen, at alle elever fra den 1. august skal anvende iPad i undervisningen – enten deres egen eller en, de låner af skolen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden