Designer pakker eventyr i turisters tasker

Samarbejde med XHOUSE

Turister i Danmark bør få danskproducerede souvenirs med hjem. Det mener iværksætter Tanja Ryborg, som ejer virksomheden Ryborg Urban Designs, og hun prøver sine idéer af i XHOUSE på HANSENBERG.

Der var engang en ihærdig iværksætter, der drømte om at levere danskproducerede souvenirs til turister.

Og nu er drømmen blevet til virkelighed for Tanja Ryborg i form af virksomheden Ryborg Urban Designs i Kolding. Her designer og producerer hun selv flotte souvenirs, der afspejler H. C. Andersens eventyr og kendte steder i Danmark.

”Jeg ville gerne finde på noget selv, og så kastede jeg mig ud i det. Folk har været meget positive, og mine forældre er også inde over, så det er et familiefirma. Det er sjovt at være i den kreative proces, for man skal have styr på 1.000 ting,” forklarer Tanja Ryborg og tilføjer:

”Det at finde på, er det bedste”!

Tanja Ryborg er glad for samspillet med HANSENBERG-eleverne i XHOUSE.

Tid til at teste

I XHOUSE på HANSENBERG har Tanja Ryborg fået hjælp til at få styr på tingene. Ud over at være et eksperimentarium for HANSENBERGs egne elever, tilbyder XHOUSE også privatpersoner, iværksættere og virksomheder en mulighed for at afprøve og producere idéer.

Tanja Ryborg får rådgivning og adgang til en lang række teknologiske hjælpemidler – eksempelvis en lasercutter.

”Noget fungerer på computeren, men ikke i virkeligheden. Tingene skal måske afprøves 10 gange. I XHOUSE er der tid og mulighed for at arbejde med den undersøgende proces,” forklarer den 41-årige iværksætter.

Sundt samspil

Hun peger desuden på, at samspillet med HANSENBERGs elever i XHOUSE også er en positiv oplevelse:

”Det er sjovt, for de spørger ind til mine projekter og kommer med input. Det er meget inspirerende – både for dem og jeg. Det tager lang tid at starte sin egen virksomhed op, og den proces har også været sjov for eleverne at følge. De har set, at jeg tør det – og at jeg gør det. Mange af dem går jo selv med masser af gode idéer og iværksætterdrømme.”

Hos Ryborg Urban Designs er alle materialer nøje udvalgt, og flere dele er håndlavede.

Tidsløst design

Idéen til at starte eget firma fik Tanja Ryborg, da hun i sin sommerferie sidste år så et plasticeksemplar af den belgiske statue Manneken Pis. Vel at mærke produceret i Kina.

”Jeg tænkte, at det simpelthen ikke kan passe, at souvenirs fra alle mulige steder skal laves i Kina. Vi skal forestille at være en designnation, og så sender vi plastic ”made in China” med turisterne hjem.”

Hos Ryborg Urban Designs er alle materialer nøje udvalgt, og flere dele er håndlavede. Målet er, at produkterne ikke blot ses som souvenirs, men også som designs, der naturligt kan matche hjemmets øvrige interiør.

Tanja Ryborg er uddannet folkeskolelærer, og har arbejdet som billedkunstlærer. Men nu er hun stoppet som lærer for at satse 100 procent på Ryborg Urban Designs.

Hun har hen over sommeren arbejdet med at udvikle blandt andet julepynt og souvenirs til eksempelvis zoologiske haver.

Ryborg Urban Designs produkter kan pakkes sammen en lille æske, som nemt kan tages med hjem i rejsetasken.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden