Dag 1 - DM i Skills 2023

Du kan nå det endnu 😊 der er stadig pladser på flere uddannelser, der starter til januar

Vejen til drømmejobbet - 1

Dag 1 - DM i Skills 2023

FLOT INDMARCH TIL DM I SKILLS

Der var flotte taler fra blandt andre borgmester i Fredericia Kommune Steen Wrist og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose, da DM i Skills 2023 torsdag morgen blev åbnet.

Men dagens ubetinget største og længste bifald gik til de 280 konkurrencedeltagere, som alle var en tur hen over scenen.

HANSENBERG har fire deltagere med

Personvognsmekanikerlærling Silas Henningsen, der er i lære hos Grønnebæk Auto ved Jels

Tjenerelev Yeslin Kvorning, der er i lære hos Hotel og restaurant Ferdinand i Aarhus.

Alle fire elever er i konkurrence torsdag.

 

HANSENBERG har fire deltagere med

Kokkeelev med EUX Jeppe Møller Bjerrisgaard, der er i lære hos Gustav Lind Trapholt i Kolding

Mediegrafikerelev Nicklas Mailund, som er i lære hos Superego i Horsens

KRONPRINS KIGGEDE PÅ FAGENE

Det var en veloplagt kronprins, som torsdag var en tur rundt til en række af de uddannelser, der er repræsenteret i konkurrencerne ved DM i Skills.

H.K.H. Kronprins Frederik stoppede blandt andet op for at tale med deltagere fra bygningsstruktør-, VVS- og tjeneruddannelserne.

NICKLAS BYGGER OP TIL FLOT PRÆSTATION

Mediegrafikerelev Nicklas Mailund fra HANSENBERG skal i konkurrence alle dage ved DM i Skills i Fredericia.

Hvad der venter deltagerne i konkurrencen er hemmeligt, ind til et opgavesæt lander på deres bord.

I de første opgaver har omdrejningspunktet været LEGO-koncernen – og Nicklas har blandt andet produceret et logo til et produkt kaldet ”Jazz Quartet”.

Torsdag eftermiddag var han på scenen for at pitche sit logo foran dommerne, der kommer fra netop LEGO-koncernen.

Flot arbejde af Nicklas, som vi glæder os til at følge i de kommende dage

TILFREDSHED HOS VORES DM-DELTAGERE

Torsdag var første konkurrencedag ved DM i Skills, og alle fire HANSENBERG-deltagere har været i ilden.

Og personvognsmekanikerlærling Silas Henningsen, kokkeelev Jeppe Møller Bjerrisgaard, mediegrafikerelev Nicklas Mailund og tjenerelev Yeslin Kvorning har klaret strabadserne i fineste stil.

Silas er i lære hos Grønnebæk Auto ved Jels

”Det var nervepirrende i starten, men efter den første opgave kom nerverne i ro. Første opgave gik ud på at lave kalibrering af frontkamera – altså indstille kameraet i forruden – og det kunne jeg heldigvis finde ud af”, fortæller Silas og tilføjer:

”Jeg ser frem til i morgen. Der går rigtig mange mennesker forbi, men der er fint, og jeg kan nemt koncentrere mig. Flere af mine konkurrenter er udlært, men jeg synes, jeg har styr på det – og jeg er ved godt mod”.

Også i køkkenet er der positive toner:

Jeppe er i lære hos Gustav Lind Trapholt i Kolding

”Det er gået helt, som det skulle. Alt blev leveret til tiden. Jeg har hørt, at gæsterne er glade, så det håber jeg, at dommerne også er. Alle elementerne har været, som de skulle, og det er jo godt”

Yeslin er i lære hos Hotel og restaurant Ferdinand i Aarhus

”De praktiske opgaver er gået godt, men servicedelen kunne være gået bedre. Jeg følte mig ikke 100 procent klar, da vi skulle i gang med service, men det gik bedre, da jeg kom op i gear. Alt i alt er det gået godt”.

”I dag er det svært at se, hvor man står. Jeg føler, at jeg shinede ved de praktiske opgaver. Det er fedt, men ventetiden bliver lang”

Gæsterne, der har nydt kokkeelevernes mad og tjenerelevernes formidable service har forladt bordene, så nu kan tjenerelev Yeslin Kvorning også slappe af.

Yeslin og Jeppe først ved, om de er gået videre til lørdagens finale, når samtlige deltagere fredag eftermiddag har været igennem de indledende runder.

Jeppe og Yeslin skal altså ikke i konkurrence fredag, men det skal både Silas og Nicklas. Sidstnævnte har dagen igennem arbejdet med produkter til LEGO-koncernen:

Nicklas er i lære hos Superego i Horsens

”Det er gået udmærket. Der har været mere tid til den opgave, vi har arbejdet med i eftermiddag – opsætning af en folder – end vi havde til den første opgave. Men det er gået godt. På en måde er det underligt, at man har trænet så meget – og nu sidder man her. Selv om der er mange mennesker, holder jeg fuld fokus på at løse opgaverne”.

BESØG HANSENBERGS STAND

Ved DM i Skills i Fredericia har HANSENBERG sin egen stand, hvor man helt bogstaveligt kan prøve, mærke og føle en lang række erhvervsuddannelser – og få sig en snak med både elever, undervisere og vejledere.

Torsdag har rigtig mange besøgende været forbi, og vejleder Lene Haugaard Jensen har guidet mange elever fra både grundskoler og FGU gennem forskellige opgaver:

”Især i formiddags var der godt gang i den. Der var rigtig mange unge, som havde lyst til at prøve at dufte en række ting, flette hår og bruge forskelligt værktøj. Vores teknisk designerelever har VR-briller med, for dem bruger de på deres uddannelse”.

”Det har været en rigtig positiv start, og vi har haft besøg af mange søde unge mennesker, der er nysgerrige – og det er vigtigt”, tilføjer Lene Haugaard Jensen.

Isabella Follmann, der er FGU-elev, er en af de mange, der har været forbi vores stand.

”Det er meget hyggeligt at gå rundt og se det hele”, siger hun.

HANSENBERGs stand er åben igen både fredag og lørdag, og alle er meget velkomne til at kigge ind.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden