Aktuel information om Covid-19

HANSENBERG ophæver de særlige COVID-19-retningslinjer

Du skal stadig blive hjemme, hvis du er syg. Det gælder, uanset hvad du er smittet med.

Sundhedsstyrelsen har opdateret deres retningslinjer for håndtering af COVID-19.

Fremover gælder det, der altid har været gældende: Bliv hjemme, hvis du er syg, indtil du er rask igen. Det minimerer risikoen for, at du smitter andre.

Dette gælder, uanset hvilken smitsom sygdom du har, og altså også ved luftvejsinfektioner som fx COVID-19, influenza eller andet. Typiske symptomer på luftvejsinfektioner er feber, hoste eller ondt i halsen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke test for COVID-19, medmindre din læge anbefaler det, eller du er i målgruppen for tidlig behandling af COVID-19. Har du lette symptomer, eksempelvis løbenæse, kriller i halsen, enkelte host mv., men ellers ikke føler dig syg, behøver du ikke at blive hjemme eller blive testet.

Tester du positiv for COVID-19, er der ikke længere anbefalinger om selvisolation. Du skal dog blive hjemme, hvis du føler dig syg, indtil du er rask igen. At blive hjemme indebærer i denne forbindelse, at du undgår tæt og langvarig kontakt med andre og således ikke møder på arbejde, tager i skole eller deltager fritidsaktiviteter/sociale arrangementer. Mens du er syg derhjemme, skal du heller ikke opholde dig sammen med ældre og kronisk syge, der er mere modtagelige for smitsomme sygdomme. Du behøver dog ikke at isolere dig fuldstændigt i hjemmet.

Tester du positiv for COVID-19, men ikke føler dig syg, behøver du ikke at blive hjemme. Du skal dog gøre, hvad du kan, for at undgå at smitte andre.

Sundhedsstyrelsens generelle råd til smitteforebyggelse er:

  1. Bliv hjemme, hvis du er syg
  2. Luft ud og skab gennemtræk
  3. Vask dine hænder eller brug håndsprit
  4. Gør rent, særligt overflader, som mange rører ved
  5. Host eller nys i ærmet.Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden