Brobyggere har verdensmål i hænderne

IBO

I de seneste mange uger har HANSENBERG haft besøg af brobyggere fra en lang række skoler, og mandag og tirsdag er det 10. kl.-elever fra flere efterskoler, som har haft gang i spændende projekter rundt om i værkstederne.

Brobyggere har verdensmål i hænderne

Efterskoleeleverne har arbejdet med Innovations-Brobygnings-Opgaven (IBO), der er omdrejningspunktet for et samarbejde mellem efterskoler, virksomheder og erhvervsskoler om brobygning med et bæredygtigt perspektiv, hvor eleverne arbejder ud fra FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

 

Rebecca Bang Nissen og Anne Sofie Barslund fra Design- og Idrætsefterskolen Skamling er blandt de elever, der i de seneste par dage har arbejdet med deres produkt på HANSENBERG. Forarbejdet har de klaret inden brobygningsforløbet.

”Vi har etableret et samarbejde med et firma i Kolding, der laver duge og sengetøj, som eksempelvis hoteller kan leje. Vores problemstilling er, at når tingene har været brugt i nogle år, har de udtjent deres værnepligt, og så er spørgsmålet, hvad de så kan bruges til”, forklarer Anne Sofie Barslund og tilføjer:

”Vi synes, det kunne være spændende at bruge tekstilerne til beklædning af akustikpaneler”.

 


Både Rebecca Bang Nissen og Anne Sofie Barslund regner med at vælge handelsskolen efter 10. klasse, men de understreger, at de har fået rigtig meget ud af at arbejde med deres IBO:

”Det har været sjovt, for vi har selv udviklet idéerne. Brobygningen her på HANSENBERG har været spændende, fordi vi har haft mulighed for at være kreative – og fået lov til at bruge hovedet. Stoffet til vores produkt har vi selv haft med, men alle andre materialer har vi haft til rådighed, og det har bare været super fint”, siger Rebecca Bang Nissen.

”Jeg har fået meget ud af forløbet, selv om jeg ved, at jeg skal på handelsskolen. Vi har blandt andet fundet ud af, at vi burde starte et firma op sammen, for vi arbejder rigtig godt sammen”, siger Anne Sofie Barslund.

De to innovative elevers fine akustikpaneler skal nu hænges op i hallen på Design- og Idrætsefterskolen Skamling.

Tak for besøget til alle vores brobygningselever.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden