Bjarke sætter alle sanser i spil ved DM i Skills

den 18.-20. januar 2018

DM i skills 2018

De kulinariske rammer er udstukket på forhånd, men 20-årige Bjarke Blaaberg Sørensen har selv sat sin menu sammen forud for DM i Skills 2018, hvor han er en af i alt ti kokkeelever, der kæmper om DM-titlen.

 

 

Bjarke Blaaberg Sørensen er meget glad for at være i lære på Bredal Kro ved Vejle, hvor han prøver kræfter med store selskaber, a la carte og gourmetretter.

Gryden er sat i kog til en konkurrence af de helt store

Ved DM i Skills 2018 dyster ti af landets bedste kokkeelever nemlig om titlen som Danmarksmester. En af dem er HANSENBERGs Bjarke Blaaberg Sørensen, der er i lære på Bredal Kro ved Vejle og omkring halvvejs igennem sin uddannelse til kok.

”Det er spændende. Jeg er nervøs, for jeg har aldrig tidligere været med. Men jeg tror, det bliver en fed oplevelse. Det er en god måde at prøve en anden vej rundt om faget på”, siger han forud for konkurrencerne.

Bjarke Blaaberg Sørensen er ikke i tvivl, når han skal beskrive, hvad det bedste ved kokkefaget er:

”Det fede ved faget er, at man har en følelse af, at man kan tilfredsstille gæsterne. De fleste mennesker kan sagtens lave mad derhjemme. Men det er fedt, når vi kan lave noget, hvor gæsterne siger ’wow, det har vi ikke prøvet før’. Når alle sanserne spiller ind – ikke bare smagen. Det er fedt at få direkte respons”.

Masser af forberedelse – og opbakning

Direkte respons får han også ved DM i Skills, hvor de kulinariske rammer på forhånd er sat for den 20-årige kokkeelev. I den indledende runde skal han kreere en hovedret på svinebryst med sprød svær, mørbrad og brunkål samt en dessert – en såkaldt Charlotte med frugt og bær. Retterne skal tilberedes på dagen, anrettes til 12 personer – og serveres til tiden.

I de seneste uger har Bjarke Blaaberg Sørensen derfor været i gang med at udarbejde og finpudse sine retter:

”Den første del er at finde ud af, hvad man skal lave. Den del har været sværest, for jeg har ikke prøvet at være i konkurrence før – og jeg ved ikke, hvad der forventes”.

Den dygtige kokkeelev peger dog på, at han har fået god hjælp fra faglærer ved Vitia på HANSENBERG Peter Finnemann Viuff og kokkeelev Valdemar Alfred – som vandt DM i Skills sidste år.

”Opbakningen fra HANSENBERG er god. Peter er god til at sætte mig i gang og efterfølgende følge op på, hvordan det går. Jeg sender billeder til ham, og så kommer han med konstruktiv kritik. De dage, hvor jeg har været på skolen, har de andre lærere også været inde forbi for at komme med gode råd”.

I den seneste tid har han nemlig ad flere omgange været i køkkenet på HANSENBERG for at træne med Peter Finnemann Viuff.

”Jeg har prøvet forskellige ting på skolen, og efterfølgende har jeg trænet på kroen og i min fritid for at finpudse retterne. Jeg har skrevet opskrifterne ned til mindste detalje, så jeg ved, hvad der skal ske på dagen. Jeg vil sige, at jeg er klar til at stille op. Jeg har styr på, hvad der skal foregå, og jeg skal nok stå klar på dagen”, fastslår Bjarke Blaaberg Sørensen.

Konkurrencegen er en vigtig ingrediens

Peter Finnemann Viuff fortæller, at flere ting spiller ind, når HANSENBERGs deltager ved DM i Skills for kokke skal findes:

”Generelt vælger vi en, som har et konkurrencegen. Det er ikke altid den elev, der får de bedste karakterer, som synes, det er rart at være til konkurrence. Bjarke er tidligere elitegymnast, så han har en konkurrencebaggrund, og det er i hvert fald ikke en ulempe. Desuden er det vigtigt, at lærepladsen bakker op, så eleven får tid til at forberede sig op til en konkurrence”.

Faglærer ved Vitia på HANSENBERG Peter Finnemann Viuff har i de seneste år stået for træningen af skolens talenter op til store kokkekonkurrencer. Sidste år gik hans elev Valdemar Alfred Hesselbjerg hele vejen til tops ved DM i Skills.

Køkkenchef krydser fingre

Og på Bredal Kro bakker køkkenchef Jan Sejer i den grad op – og krydser fingre for sin elev:

”Det er en fantastisk god idé, at Bjarke skal deltage ved DM i Skills. Han skal bare give den fuld skrue. Jeg har set hans forslag til retterne, og vi har blandt andet talt om anretningen, så tingene passer sammen”.

Jan Sejer konstaterer, at Bjarke Blaaberg Sørensen madmæssigt er landet det helt rigtige sted på Bredal Kro:

”Han er nysgerrig, og han eksperimenterer selv med nogle ting. Bjarke er god til at stille spørgsmål til de udlærte – og han er ikke bleg for at sætte en udlært kok i gang. Jeg kan godt lide, at han selv sætter tempo på”.

Opbakningen fra medarbejderne ved Bredal Kro er stor, fortæller Bjarke Blaaberg Sørensen, der eksempelvis får gode råd fra køkkenchef Jan Sejer om den helt perfekte anretning.

Klar til konkurrence

Bjarke Blaaberg Sørensen skal i konkurrence fredag den 19. januar. Går han videre, er der finale dagen efter. Her står menuen på helstegt lammekølle samt en ”kreativ dessert”.

”Jeg har svært ved at sige, hvordan det vil gå, for jeg ved ikke, hvem jeg er oppe imod – eller hvad dommerne lægger vægt på. Men jeg synes selv, at jeg kan levere et godt stykke arbejde, så jeg er meget spændt. Det er lige så meget for at lære noget, at jeg stiller op”, forklarer HANSENBERGs dygtige DM-deltager.

FØLG MED i DM - SE DE DAGLIGE OPDATERINGER PÅ FACEBOOK

Der vil også blive lagt fotos på Flickr efterhånden som de bliver klar.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden