Bæredygtighed er byggesten for blå container

En container skal være med til at sætte fokus på bæredygtighed i Kolding Kommune, og HANSENBERG spiller en vigtig rolle i projektet

En container, der normalt anvendes til opbevaring eller transport af gods, skal være med til at sætte fokus på bæredygtighed i Kolding Kommune, og HANSENBERG spiller en vigtig rolle i projektet

De næste par måneder får tømrerelever fra HANSENBERG deres gang ved Syddansk Universitet i Kolding.

Her skal de lave en helt almindelig, blå container om til en mere usædvanlig en af slagsen. Planen er nemlig, at containeren skal transportere dialog om bæredygtighed rundt i Kolding Kommune. Med andre ord skal alt, der kommer til at foregå i containeren, handle om bæredygtighed. 

 

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling

FNs verdensmål for bæredygtig udvikling

 

”Det er noget helt nyt – og samtidig et svært, teknisk projekt. Det skal være bæredygtigt, og vi skal genanvende flest mulige materialer. Til fronten har vi allerede døre og vinduer, man ellers ville have smidt ud, og vi har fået et brugt gulv fra et gulvfirma,” fortæller skolepraktikinstruktør ved tømreruddannelsen på HANSENBERG Karsten Friis.

Karsten står i spidsen for de elever, som skal være med.

Mere ansvar

18-årige Daniel Jørgensen er en af de tømrerelever, som sandsynligvis skal være med til at omdanne containeren. Han fortæller, at eleverne skal lægge gulv, lave vægge og sætte døre og vinduer i:

”Det er spændende at være med til, og det er en fed oplevelse at få noget mere ansvar.”

Med i projektet er blandt andre også medarbejder i afdelingen Klima og Bæredygtighed i Kolding Kommune Karin Raaby. Og hun ser frem til det videre samarbejde med HANSENBERGs tømrerelever:

”Det har været fedt ind til nu. De er søde og hjælpsomme, og har allerede hjulpet meget til. HANSENBERG arbejder med bæredygtighed, så alt går op i en højere enhed”.

Fredag den 24. marts var der rejsegilde ved den tomme container, der efter planen skal stå klar til indvielse den 4. maj.Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden