Bæredygtig skoledag

oktober 2020

Bæredygtig skoledag

Elever på Grundforløb 1 har haft fuld fokus på bæredygtighed.

Pynt et festbord med genstande fra en genbrugsbutik – og du har maksimalt 50 kroner at gøre det for. Tilbered og server en lækker vegetarisk menu sammensat af sæsonens råvarer. Lav hjemmesider og plakater for at promovere en solcelleopfindelse, der får de hvide striber på vejbanen til at lyse op i mørket. Udtænk en app, der kan bekæmpe madspild.

Det er blot et lille udpluk af de meget forskellige opgaver, som elever på Grundforløb 1 (GF1) på HANSENBERG hele onsdagen har arbejdet med i forbindelse med skolens årlige Bæredygtighedsdag, hvor FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling har hovedrollen.

”Vi arbejder med et projekt, der omhandler Solar Roadways. Amerikanske opfindere har udviklet solcelledrevne vejpaneler, hvor de blandt andet anvender plast fra havet. Sådan et projekt indeholder flere af verdensmålene – for eksempel ”Livet i havet” og ”Bæredygtig energi” – og det kan skabe en masse arbejdspladser”, fortæller Mads Ingvard Madsen fra GF1 Energi og teknik og bliver suppleret af Kasper Toft fra samme fagretning:

”Vi sidder og hyggesnakker om mulighederne, og sådan et projekt giver os samtidig et billede af, hvordan fremtiden kan komme til at se ud inden for eksempelvis mekaniker- eller elektrikerfaget”.

Kasper Toft i forgrunden, og Mads Ingvard Madsen i baggrunden arbejder med et projekt, der omhandler Solar Roadways.

En del af hverdagen

For Natasja Lorentzen fra GF1 Mad, motion og oplevelser spiller bæredygtighed også en stor rolle:

”Det er noget, jeg tænker over dagligt – og sådan en dag som i dag kommer man da til at tænke endnu mere over det. Og det er selvfølgelig vigtigt at tænke bæredygtighed ind i kokkefaget”.

Amalie Reckweg Hørup, der går på GF1 Dyr, landbrug og gartneri – og som gerne vil være veterinærsygeplejerske – forklarer, at hun i det daglige måske ikke har tænkt nok over bæredygtighed:

”Men jeg tror, at jeg vil begynde at tænke meget mere over det efter i dag. Det har været hyggeligt og sjovt at prøve at opfinde noget. I min gruppe har vi arbejdet med en opfindelse, der skal udvinde drikkevand af havvand”.

Bæredygtighed er et strategisk fokuspunkt på HANSENBERG, og der arbejdes bevidst og kontinuerligt med at udvikle et ”bæredygtigheds-mindset” blandt både elever og medarbejdere på skolen.

 • Fakta om Grundforløb 1

  Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse (eller senest 2 år efter) – kan du begynde på Grundforløb 1.

  Specielt for Grundforløb 1

  På Grundforløb 1 prøver du kræfter med et udpluk af erhvervsuddannelser, der har fagligt fællesskab i den fagretning, som du har valgt. Her får du almene og brede erhvervsfaglige kompetencer, der hjælper dig til at vælge, hvilken erhvervsuddannelse du skal fortsætte med. Målet er, at du bliver mere afklaret i forhold til dit valg af uddannelse.

  Efter Grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle erhvervsuddannelser på Grundforløb 2 – uanset hvilken fagretning du vælger - dog er der adgangsbegrænsning på enkelte af uddannelserne.

  Alle har dansk og evt. et ekstra grundfag på Grundforløb 1 (fx engelsk eller matematik).

  Man kommer i en uges VFU (virksomhedsforlagt undervisning) på både Grundforløb 1 og 2.

   

  Inden du starter på Grundforløb 1, vælger du mellem 3 hovedområder:


  Derefter vælger du mellem 7 fagretninger, som åbner døren til over 100 erhvervsuddannelser:


  Grundforløb 1 varer 20 uger (½ skoleår) og giver dig de nødvendige kompetencer for at fortsætte på Grundforløb 2.

  Grundforløb 1 starter altid op i august, og enkelte starter også i januar. 
  Se startdato under den enkelte uddannelse


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden