3 meter høj fugl flytter fra HANSENBERG

En helt speciel fugl landede mandag på Tombolapladsen midt i Kolding

Arkitektstuderende fra Aarhus har i de seneste uger tilbragt meget af deres tid på HANSENBERG, hvor de har lagt sidste hånd på et stort projekt, de har arbejdet med i et år. På HANSENBERG har de arkitektstuderende fået hjælp fra flere tømrerelever.  

En helt speciel fugl landede mandag på Tombolapladsen midt i Kolding. Ornitologer og andre interesserede behøver dog ingen kikkert. Fuglen er nemlig i omegnen af tre meter høj, fem meter bred og lavet af træ. Og så skal den fungere som legeskulptur, som børn kan klatre på.

Det er tre arkitektstuderende fra Aarhus, der i de seneste uger har brugt en stor del af deres fritid på at lave fuglen, som de selv har tegnet til form:By-konkurrencen. Det praktiske tømrerarbejde har fundet sted i praktikcentret på HANSENBERG, hvor de tre arkitektstuderende løbende har fået hjælp fra tre tømrerelever.

"Det har været et supergodt projekt for os. Vi sendte forslaget ind for et år siden, og det har været noget af en tur siden. Vi fik opgaven, og det har været en rejse som studerende," fortalte Erik Bruntse - der er en af de tre arkitektstuderende - da fuglen mandag morgen blev flyttet fra HANSENBERG.

I begyndelsen var det udelukkende Erik Bruntse og studiekammeraten Frederik Valdemar Ravns projekt. Siden kom endnu en arkitektstuderende med på opgaven; Morten Hagemann Nielsen, der også er tømrer.

"Vi har set sindssygt meget frem til den her dag. Vi har selv eksamen i denne uge, men vi har pillet al den tid ud, vi kunne, for at arbejde her i Kolding. Og jeg blev faktisk helt rørt, da kranen løftede fuglen op," sagde Erik Bruntse.

Designkonkurrencen form:By handler om at skabe nye former for byudvikling, og fuglen bliver indviet i forbindelse med Design Week Kolding.  

Sådan flytter man en stor fugl af træ, og nu skal den være en del af Design Week Kolding.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden