Åbent Hus med kig til fremtiden

Tirsdag den 9. oktober 2018

Mange valgte at bruge tirsdag eftermiddag på at se nærmere på en lang række erhvervsuddannelser - og på HANSENBERGs faciliteter og studiemiljø - da skolen holdt Åbent Hus.

At få en uddannelse med fremtid er et stort ønske hos mange. 

Interessen for at høre mere om erhvervsfaglige uddannelser var da også stor, og her var der rig mulighed for at komme helt tæt på skolens uddannelser. 

Rundt om på HANSENBERGs 3 adresser arbejdede elever nemlig med deres projekter, så de besøgende fik et førstehåndsindtryk af skolens studiemiljø og faciliteter. Derudover stod elever, vejledere, undervisere og praktikpladskonsulenter klar til at svare på spørgsmål.

 "Gæsterne vil gerne høre, hvordan hverdagen er på HANSENBERG - og hvordan samspillet mellem lærere og elever er", forklarede Kim Marie Borregaard, der var en af de talrige elevguider under arrangementet.

"Jeg har aldrig fortrudt, at jeg valgte HANSENBERG. Det har nærmest betydet alt for mig, og jeg får lov til at vise min kreativitet hver dag. Hvis jeg kan få andre til at føle sig hjemme her ved at være guide i dag, er det bare fedt", fortalte Kim Marie Borregaard.

Kreative elever

Hun er selv godt i gang med Grundforløb 1 og arbejder hen imod en karriere som kok:

"Jeg har aldrig fortrudt, at jeg valgte HANSENBERG. Det har nærmest betydet alt for mig, og jeg får lov til at vise min kreativitet hver dag. Hvis jeg kan få andre til at føle sig hjemme her ved at være guide i dag, er det bare fedt".

En af de mange besøgende ved arrangementet var Silas Vemmelund Andersen fra Børkop. Han fortalte, at han var taget til Åbent Hus, fordi han drømmer om at blive mediegrafiker:

"Det er det kreative, der trækker - det, at man kan skabe noget".

Silas Vemmelund Andersen havde sin mor, Lenike Vemmelund, med til Åbent Hus. Og mor og søn fortalte, at de i bilen på vej til Kolding havde talt om det at tage en erhvervsuddannelse, for den uddannelsesretning er ikke en, som Silas Vemmelund Andersens nærmeste familie har erfaring med at vælge.

"Jeg ved ikke, hvor jeg har fået sådan et kreativt barn fra. Måske stammer det fra hans mormor. Men vi har talt om, at det vigtigste er, at han laver noget, han brænder for", fortalte Lenike Vemmelund.

Silas Vemmelund Andersen havde sin mor, Lenike Vemmelund, med til Åbent Hus.

Afklarede unge

Og HANSENBERGs Åbent Hus tiltrak mange unge, som allerede brænder for at begynde på en specifik uddannelse. Det konstaterede uddannelsesleder ved Teknia på HANSENBERG Kim Birk Fast mod slutningen af arrangementet:

"Unge mennesker kan være usikre på, hvad de vil uddanne sig til. Men vi har i dag set et mønster, hvor de er meget afklarede med, hvad de vil. Jeg vil skyde på, at vi har vist omkring 70 procent af de besøgende direkte over til en specifik uddannelse".

"Vores elevguider har gjort et fremragende stykke arbejde. Det er en fornøjelse at se", tilføjede Kim Birk Fast.

Tirsdagens Åbent Hus var især målrettet potentielle elever, der kan starte på uddannelse til januar 2019.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden