Tjener

For elever

Tjener

Det er vigtigt at skabe en god stemning og få folk til at føle sig specielle

Du skal have et smil på læben og sans for detaljer.

Som tjener skal du være udadvendt, smilende og imødekommende. Det er dig, der vil komme til at vejlede dine gæster i forhold til menu- og vinsammensætning, og det er dig, der er med til at give gæsterne en fantastisk aften ved at give dem den ekstra service, der gør hele forskellen.

Mød eleven fra billedet

GULD TIL MALTE VED SVENDEPRØVEN

Det blev til fire ud af fire mulige 12-taller, da tjenerelev Malte Strunge forleden var til svendeprøve, og han er allerede blevet fastansat som souschef i restauranten på Hotel Koldingfjord, hvor han også var i lære.

Et kig langt tilbage i historiebøgerne viser, at der kun én gang tidligere er uddelt en guldmedalje ved tjenernes svendeprøver på HANSENBERG.

”Det er helt fantastisk. Jeg havde ikke regnet med det, men havde da tænkt tanken, at det kunne være en mulighed. Jeg turde dog ikke satse på det, for det er ikke så ofte, at det sker, så hvorfor på en torsdag? Da jeg til at starte med fik to 12-taller, kom der pres på, for så kunne jeg godt se, at der stadig var en chance. Da jeg så fik den sidste karakter, blev jeg meget stille. Det var et meget specielt øjeblik, og så blev jeg da stolt”, fortæller den 21-årige tjener.

For Malte er det alsidigheden i tjenerfaget, der har fanget ham. Han har sideløbende med sin uddannelse været ambassadør for branchen i et tiltag, som HORESTA og 3F er gået sammen om for at udbrede kendskabet til blandt andet tjener- og kokkefagene.

”Når man brænder for sit fag, er det godt at få mulighed for at fortælle om det. Jeg håber, at de unge kan se, at der er så meget andet i tjenerfaget end at rende med tallerkener”, siger Malte.

”Jeg vil rigtig gerne give noget af det, jeg har lært, videre til nye tjenerelever. Vi mangler sindssygt mange mennesker i branchen, og det vil være fedt at få en masse nye tjenere ind, som er passionerede – og som kan varetage hoteller og restauranter”.

  • Du kan tage denne uddannelse med EUX

    Uddannelsestiden vil typisk være ½ år længere end den "normale" længde for den pågældende erhvervsuddannelse.

    Skoleforløbene vil være længere og mere koncentrerede, for at du kan gennemføre de gymnasiale fag og projekter.

    Den praktiske del af din erhvervsuddannelse vil være fordelt på færre forløb end i den tilsvarende ordinære erhvervsuddannelse. Uddannelsen afsluttes med projekter, svendeprøve og eksamen i de gymnasiale fag. Du vil få udstedt et EUX-bevis med karakterer.

    EUX-uddannelserne starter op hvert år i august.

Krav til ansøgning og CV

Det at søge en læreplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i lære? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får lærepladsen.

Skolekalender tjener

  • Find skolekalender her

Praktikerklæring tjener



Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden