Prøv flere uddannelser

på ét grundforløb

Åbent Hus den 29. januar er desværre aflyst

Åbent Hus 2022

Prøv flere uddannelser på ét grundforløb

Vælg imellem 7 forskellige fagretninger på Grundforløb 1. Hver fagretning består af flere uddannelser, der har et fagligt fællesskab.

Du får introduktion til uddannelserne og arbejder med at udvikle din personlige og faglige identitet. Målet er, at du bliver mere afklaret i forhold til dit valg af uddannelse.

Efter Grundforløb 1 kan du vælge mellem vores 25 forskellige uddannelser på Grundforløb 2.

Mød Magnus, Cecilie og Mikkel

Vælg imellem 7 fagretninger på Grundforløb 1

Grundforløb 1, er for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

 • EUX = 1 erhvervsuddannelse + 1 gymnasieuddannelse på én gang

  Kombiner din erhvervsuddannelse med en gymnasieuddannelse

  Hvis du vælger en erhvervsuddannelse med EUX, så får du både

     en erhvervsuddannelse
  + hvad der svarer til en toårig gymnasial uddannelse

  = adgang til videregående uddannelser. 


  Se hvilke uddannelser, vi tilbyder med EUX

 • Adgang til over 100 forskellige uddannelser efter Grundforløb 1

  Når du har bestået Grundforløb 1, så har du adgang til over 100 forskellige erhvervsuddannelser.

  På Grundforløb 1 bliver du introduceret til flere uddannelser på ét og samme forløb, hvor du prøver kræfter med nogle af de samme opgaver, du vil møde som udlært.

  Målet er, at du bliver mere afklaret i forhold til dit valg af uddannelse.


  Efter Grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle erhvervsuddannelser på Grundforløb 2 - uanset hvilken fagretning du vælger - dog er der enkelte uddannelser, der har adgangsbegrænsning.

 • Du får mange muligheder med et svendebrev

  Når du er udlært kan du:

  • arbejde som faglært i det fag, du brænder for - og indenfor mange brancher er der stor efterspørgsel på arbejdskraft – også i udlandet
  • videreuddanne dig inden for faget eller et beslægtet fag 
  • blive iværksætter og starte dit eget
  • arbejde som konsulent inden for faget. De fleste firmaer foretrækker, at man har en faglig baggrund.

  Vælger du EUX, får du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen, og så er du ekstra godt klædt på til en videregående uddannelse.

  Hvis du fx vil være arkitekt eller ingeniør, så er det er et stort plus, hvis du har taget en håndværkeruddannelse, inden du læser videre.

  Vidste du, at du også kan søge ind på en relevant uddannelse på universitet med dit svendebrev, selvom du ikke har EUX - hvis du tager et forberedelseskursus?

 • Sådan ser økonomien ud

  På Grundforløb 1 og 2 kan du søge om SU, hvis du er fyldt 18 år.

  Når du er startet i lære, får du elevløn, både under læretiden på virksomheden, og under skoleophold.

  For at få elevløn på grundforløbet skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

  Der er efterspørgsel på faglærte inden for mange fag, og i flere brancher ligger lønningerne også ret højt.

 • Adgangskrav til Grundforløb 1

  Du kan begynde på Grundforløb 1, hvis du

  • søger direkte efter 9. eller 10. klasse, eller senest 2 år efter
  • har bestået folkeskolens afgangseksamen
  • er vurderet uddannelsesparat.

  Værd at vide

  Du kan kun tage Grundforløb 1 én gang. Ønsker du bagefter at begynde på en uddannelse inden for et andet hovedområde, skal du begynde direkte på uddannelsens Grundforløb 2.

  Grundforløb 1 starter altid op i august, og enkelte starter også i januar.
  Se startdato under den enkelte uddannelse.

 • Fakta om Grundforløb 1

  Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse (eller senest 2 år efter) – kan du begynde på Grundforløb 1.

  Specielt for Grundforløb 1

  På Grundforløb 1 prøver du kræfter med et udpluk af erhvervsuddannelser, der har fagligt fællesskab i den fagretning, som du har valgt. Her får du almene og brede erhvervsfaglige kompetencer, der hjælper dig til at vælge, hvilken erhvervsuddannelse du skal fortsætte med. Målet er, at du bliver mere afklaret i forhold til dit valg af uddannelse.

  Efter Grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle erhvervsuddannelser på Grundforløb 2 – uanset hvilken fagretning du vælger.

  Inden du starter på Grundforløb 1, vælger du mellem 3 hovedområder:


  Derefter vælger du mellem 7 fagretninger, som åbner døren til over 100 erhvervsuddannelser:


  Grundforløb 1 varer 20 uger (½ skoleår) og giver dig de nødvendige kompetencer for at fortsætte på Grundforløb 2.

  Grundforløb 1 starter altid op i august, og enkelte starter også i januar. 
  Se startdato under den enkelte uddannelse

 • Fakta om Grundforløb 2

  Er det mere end et år siden, du gik ud af 9. eller 10. klasse, begynder du direkte på Grundforløb 2, hvor du vælger en specifik erhvervsuddannelse.

  Her bliver undervisningen målrettet erhvervsuddannelsens hovedforløb. Målet med undervisningen er, at du opnår de faglige kompetencer, der kræves for at kunne fortsætte på hovedforløbet.

  På HANSENBERG kan du tage Grundforløb 2 på 25 erhvervsuddannelser.


  Grundforløb 2 varer 20 uger (½ skoleår) og afsluttes med en prøve.

  (OBS: På veterinærsygeplejerskeuddannelsen varer grundforløbet 10 uger)

 • Hvad er en læreplads - og hvad består hovedforløbet af?

  Inden du kan starte på hovedforløbet - skal du have en læreplads, det vil sige, at du skal have en uddannelsesaftale med en virksomhed, hvor du kan komme i lære.

  Når du starter på hovedforløbet, kommer hovedparten af uddannelsen til at foregå som oplæring i virksomheden dog afbrudt af perioder med skolegang.

  På uddannelsen til webudvikler er der ikke behov for en læreplads, og på nogle uddannelser er der også mulighed for at komme i lære på Praktikcenter HANSENBERG, hvis det ikke er lykkedes at finde en læreplads, men der er få pladser, og man skal opfylde en række betingelser for at blive optaget. Læs mere om evt. mulighed for skolepraktik under den enkelte uddannelse.

  Der er flere forskellige aftaleformer

  En uddannelsesaftale kan indgås for hele aftaleperioden eller som restlæreforhold efter en tidligere uddannelsesaftale i samme uddannelse/speciale, men der findes også andre aftaleformer.

  Kort uddannelsesaftale
  En kort uddannelsesaftale skal som minimum omfatte én periode med oplæring i virksomheden og én skoleperiode fra hovedforløbet. Et fuldt uddannelsesforløb kan bestå af flere korte aftaler, dog max. 2 korte aftaler med samme virksomhed.

  Ny Mesterlære
  Grundforløbet erstattes helt eller delvist af oplæring på uddannelsesstedet. Uddannelsesstedet har ansvaret for, at eleven når målene for grundforløbet i samarbejde med skolen. Med indgåelse af uddannelsesaftale udarbejdes der uddannelsesplan for grundforløbet.

  Kombinationsaftale
  Eleven indgår aftaler med to eller flere virksomheder, så delaftalerne tilsammen omfatter hele uddannelsen. Virksomhederne har det juridiske, økonomiske og uddannelsesmæssige ansvar for eleven i hver deres aftaleperioder.

   

 • Drømmer du om at kombinere din uddannelse med ophold i udlandet?

  HVAD DRØMMER DU OM?

  Uddannelse + praktikophold i udlandet ... 

  Efter Grundforløb 2 har du mulighed for at tage en eller flere af dine praktikperioder i en virksomhed i udlandet. Ordningen hedder PIU, og du har mulighed for at få økonomisk hjælp i forbindelse med praktikophold i udlandet.

Flittige tømrerelever på uddannelsens værksted i Kolding.

Magnus Muxoll Hansen

Grundforløb 1 – Bæredygtigt håndværk:

”Siden jeg gik i 7. klasse, har jeg vidst, at jeg ville være tømrer. Men på Grundforløb 1 kan man prøve andre muligheder af – og finde ud af, om man for eksempel hellere vil være smed end tømrer. Og så kan jeg vildt godt lide vores lærere, og de er gode at snakke med. Samtidig er faciliteterne i værkstederne rigtig fine, og der er masser af fede ting, vi kan bruge”.

Få vejledning om dit valg af uddannelse

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os – telefonerne er åbne på hverdage kl. 9-13 på 7932 0100, spørg efter vejledningscentret.

Du kan også skrive dine spørgsmål – eller bede om at blive kontaktet – via beskedfeltet nederst i hjørnet her på siden eller via mail vejledning@hansenberg.dk

På siden Dit barns fremtid kan du finde gode råd til en snak om uddannelse, og du kan også finde hjælp via uddannelsesvælgeren.

Se film fra uddannelserne

SKOLENS FACILITETER

Vores uddannelser har hver sit DNA og hver sit behov for faciliteter, så du vil få mange forskellige oplevelser, når du bevæger dig rundt på skolen.

Vi har 3 forskellige adresser, så de mange uddannelser får de mest optimale betingelser.

Dyr, jordbrug og medier

På Vranderupvej 90 (ca. 9 km fra skolens adresse på Skovvangen) har vi vores dyr- og jordbrugsafdeling, så her har vi både en eksotisk zoo, hundegård, kostald, hestestald, ridehal og beslagsmedje mv.

Det er også på Vranderupvej, du finder vores moderne mediehus, hvor de kreative hoveder arbejder med trykte og digitale medier.

hestemanager dyrepasser uddannelse skole Kolding

Cecilie Nørholm Pedersen

Grundforløb 1 – Dyr, landbrug og gartneri:

”Jeg vil gerne være hestemanager, og faciliteterne på HANSENBERG er rigtig gode. På min uddannelse minder de om det, man møder ude i den virkelige verden, og der er også mulighed for at få sin egen hest opstaldet. Jeg kommer fra Brande, så jeg bor på skolehjemmet, og det fungerer rigtig godt, for vi har et godt fællesskab, og der er mange aktiviteter at deltage i. Og så er maden rigtig god”.

Makerspace og værksteder

På C.F. Tietgens Vej har vi et makerspace, XHOUSE, som uddannelserne ofte bruger, når der arbejdes med projekter.

På samme adresse finder du fx også vores tekniske designere samt auto-, tømrer-, smede- og vvs-værksteder med næsten alt, hvad du kan drømme om af værktøj og udstyr. 

Mikkel Anup Nederby

Grundforløb 2 – Teknisk designer:

”Jeg har læst to semestre på universitetet, før jeg startede på HANSENBERG, og det at tage en erhvervsuddannelse er noget helt andet. Jeg føler mig mere glad, for uddannelsen til teknisk designer er ikke kun teori. Vi arbejder med projekter, der kommer et reelt produkt ud af. Du kan fordybe dig i nogle ting inden for et fag, du brænder for”.

Køkken, restaurant, klinik, frisørsalon, hal og teknisk gymnasium

På Skovvangen 28 er der netop bygget nyt gourmetkøkken, restaurant og idrætshal.

Her finder du også en tandklinik og en frisørsalon - og det er også her, teknisk gymnasium boltrer sig.

 

Vores skolehjem ligger på Skovvangen 26 og 30 - og på Bertram Knudsens Vej 1 - og vi har plads til 359 elever.

Masser af uddannelser at vælge imellem på Grundforløb 2

x = udbydes også med EUX (På Grundforløb 2 kan man kun vælge EUX ved uddannelsesstart i januar)
* = adgangsbegrænsning og kort ansøgningsfrist.

Gastronomi, motion, sundhed, hår og oplevelser

Skovvangen, Kolding

Dyr, landbrug og gartneri samt web, it, kommunikation, medier og design

Vranderupvej 90 (lidt uden for Kolding)

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os, brug beskedfeltet i nederste hjørne her på siden, du skal nok få svar, også selvom vi ikke er online.

Du kan også skrive til vejledning@hansenberg.dk - eller ring på 7932 0100 - spørg efter vejlederne.

 

Se film fra uddannelserne her.

FÅ EN SMS FÅ DAGE FØR ÅBENT HUS - OG BLIV MINDET OM DET

Dit mobilnummer vil ikke blive brugt til andet, og det vil ikke blive gemt.

Bekræftelse

Dit mobilnummer er nu registreret, og du vil modtage en SMS-reminder 1-3 dage inden det valgte arrangement.

Åbent Hus den 29. januar 2022

Modtag en SMS nogle dage inden Åbent Hus

The form contains errors

 • {{validation.errorMessage}}


Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden